2 MALİYECİ DEVLETİN PARASINI BÖYLE SIFIRLAMIŞ

2 MALİYECİ DEVLETİN PARASINI BÖYLE SIFIRLAMIŞ

2 Maliye Memuru, aralarında anlaşarak bir devlet kurumunun parasını yakınlarının şirketine aktararak 1 milyon TL zimmetine para geçirdiler iddiası ile tutuklandılar

AFYONKARAHİSAR'ın İscehisar İlçesi Mal Müdürlüğü'nde ve Bursa'nın İznik İlçesi Vergi Dairesi'nde görevli 2 devlet memuru, yakınlarına kurdurdukları paravan şirket üzerinden 1 milyon liranın üzerinde parayı zimmete geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.

MAL MÜDÜRLÜĞÜNÜN PARASINI ŞİRKETE AKTARMIŞLAR

Olay, bir ihbar sonucu mali polisin devlet memurlarının mal varlığı ve hesap hareketlerini incelemesiyle ortaya çıktı. İscehisar İlçe Mal Müdürlüğü'nde görevli S.T., yaklaşık 1 yıl önce İznik Vergi Dairesi'nde görevli E.K. ile tanıştı. İkili, yakınlarına paravan bir şirket kurdurdu. S.T, İscehisar Mal Müdürlüğü'nün harcama kalemindeki parayı bu şirkete ödeme yapılmış gibi aktarmaya başladı. İhbarı değerlendiren Mali Şube polisleri, bu yöntemle 1 milyon 44 bin liranın zimmete geçirildiğini belirledi. 

BİRİSİ TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında 30 Mart'ta gözaltına alınan S.T. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayın ardından kayıplara karışan diğer şüpheli E.K. ise İznik Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonuyla gözaltına alındı. İscehisar Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen E.K., 6 Nisan'da sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

400 BİN TL'SİNİ KENDİ HESABINA AKTARMIŞ

Yapılan incelemede E.K.'nın, şirket hesabına gönderilen 1 milyon 44 bin TL'nin yaklaşık 400 bin TL'sini kendi hesabına aktardığı belirlendi. Olayla ilgili başlatılan adli ve idari soruşturma kapsamında mali polis zimmete para geçirme işleminin detaylarını ortaya çıkarmak için kapsamlı incelemesini sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı