2 KİŞİ DAHA ÖLDÜ EYLEMLER DURMUYOR

2 KİŞİ DAHA ÖLDÜ EYLEMLER DURMUYOR

Aktaş'ın ölümü ile birlikte Van'da ölenlerin sayısı 2'yE yükseldi.

VAN'da Perşembe akşamı mahalle aralarında çıkan olaylarda ateşli silahla yaralandığı belirtilen Yunus Aktaş tedavi gördüğü Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Aktaş'ın ölümü ile birlikte Van'da ölenlerin sayısı 2'yi yükseldi.

ATEŞLİ SİLAH İLE VURULDULAR

Dünden beri hayatın normale döndüğü Van'da çıkan olaylarda ölenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Kobani'ye destek amaçlı yapılan gösterilerde Perşembe akşamı Beyüzümü ve Seyrantepe Mahallerinde olaylar çıktı. Yollara kapatıp ateş yakan ve slogan atan gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Göstericiler kendilerine müdahale eden polise taş ve molotof attı. Olaylar sırasında Yunus Aktaş ve Savaş Yücedağ ateşli silahla yaralandı. Yücedağ kaldırıldığı hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu edilirken, Aktaş ise yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Aktaş, bugün sabah saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Serhat Mahallesi'nde bayramın 4'üncü günü çıkan olaylar sırasında hayatını kaybeden Hamit Caner ile birlikte Van'da hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye çıktı. 

vanda-silahli-kavga-2-olu-110173n.jpg

SURİYE'de Kürtlerin yaşadığı Kobani ilçesine IŞİD'in düzenlediği saldırıları protesto etmek ve Kobani'ye destek vermek amacıyla Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın Silopi ilçelerinde gösteriler dün gecede devam etti.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün akşam saatlerinde PKK'nın şehirlerdeki gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H)'nin çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi Türkiye'nin Irak'a açılan uluslararası transit karayolunu barikatlar kurarak trafiğe kapattı. Yolu trafiğe açmak için kendilerine müdahale eden polislere havayi fişekler, taş ve molotof kokteylleri atan göstericiler, uzun araç kuyruklarını oluşmasına neden oldu. Polisin havaya ateş açmasına rağmen dağılmayan göstericilere daha sonra ilçede önlem alan askerlerde zırhlılar eşliğinde müdahale etti. İlçenin ara sokaklarına dağılan ve burada da eylemlerine devam eden göstericiler, zaman zaman tekrar karayoluna inerek yolu belirli aralıklarla trafiğe kapattı, araçlarda kimlik kontrolü yaptı.

53c506e4f97adb1b8476d5dc.jpg

SİLOPİ’DE BİBER GAZI HASTANELİK ETTİ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de Kobani'ye destek amacıyla gösteriler devam etti. Yenişehir Mahallesindeki Silopi Adliye Sarayı önünde nöbet tutan zırhlı araç 6. cadde toplanan ve çoğunluğu çocuklardan oluşan bir gruba dağılmaları için gaz bombası attı. İddiaya göre ; atılan gaz bombalarından biri 5 katlı bir binanın 3. katındaki Saliha Kutlu’nun evinin balkon kapısının penceresini kırarak odaya isabet etti. O sırada odada uyuyan Melek Kutlu (12) ile Dilan Kutlu (17) biber gazından etkilendi.
Çığlıklar üzerine odaya koşan anne Saliha Kutlu (40)’da biber gazından etkilenince aile bireyleri tarafından Silopi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yatakların tutuştuğu odada çıkan yangına ise Kutlu ailesi ve apartman sakinleri yetişti. Hortum ve bidonlarla yanan ateş kısa sürede söndürüldü. Olaya tepki gösteren aile bireyleri daha sonra polis aracının yanına giderek polislerle tartıştı. Aynı evde oturan çocukların halası Vahide Kutlu, "çocuklar burada uyuyordu. Biz televizyon izliyorduk. Haberimiz hiçbir şeyden yoktu. Bir sesle biz buraya geldik baktık burası tutuşmuş. Çocuklar bağırınca biz çocukları aldık çok etkilendikleri için hemen hastaneye kaldırdık. Şu an durumları iyi hastaneyi aradık. Baktık ki ev bu hale geldi. Polislerin yanına gittik. ‘siz neden böyle yapıyorsunuz’ dedik. Onlarda ’yok biz değil çocuklar atıyor’ dediler. Çocuklar burayı bu hale getirebilir mi? Bir de üçüncü katta oturuyoruz. Onlar yapıyor çocukların üzerine atıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı