2. Deniz Feneri Skandalı !

2. Deniz Feneri Skandalı !

ALMANYA DA YENİ DENİZ FENERİ DAVASI

Geçtiğimiz yıllarda uzun süre gündemde kalan Alman Deniz Feneri Davası'na yeni bir dava daha eklendiği Aydınlık Gazete'nin bu gün ki sayısında yer aldı. Habere göre Alman yargısı, iddaname içerisinde Türkiye de ki siyasilerin ilşkilerinin de bulunduğuna dair istihbarat raporlarını inceliyor.

Alman Adaleti, Deniz Feneri’nden sonra şimdi de İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı (IGMG) hakkında kurban bağışlarında 100 milyon Avroluk yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle dava açtı. Haber şöyle.

ALMAN İSTİHBARATININ TÜRKİYE İLE SİYASİ BAĞLANTI RAPORLARI

Almanya Köln Savcılığı, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı’na (IGMG) topladığı kurban bağışlarında 100 milyon Avro’luk yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle dava açtı. Derneğin, başta Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP’li bakan ve yöneticileriyle sıkı irtibatı Almanya istihbarat örgütlerinin raporlarında yer alıyor.

Aydınlık’a bilgi veren Köln Mahkemesi Basın sözcüsü Dr. Dirk Esser, olayı doğrulayarak “iddianameyi inceliyorum” dedi. Esser, konuyla ilgili basını bilgilendirme toplantısı yapacağını belirtti.

UZUN ZAMAN SORUŞTURULDU

2008 yılında Köln Savcılığı tarafından İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'nın bürolarına ''nitelikli dolandırıcılık ve zimmete para geçirme ve vergi kaçakçılığı'' suçu nedeniyle baskınlar yapılmıştı. 5 yıldır süren soruşturma sonunda Köln Savcılığı hazırladığı iddianameyi Köln Eyalet Mahkemesi'ne gönderdi.

116 Kls 4/13 dosya numarasıyla işleme konan iddianamede, İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı'nın, zekat, fitre, kurban ve Afrika bölgeleri için topladığı bağışlarda 100 milyon Avro'luk yolsuzluktan bahsediliyor.

Köln Savcılığı baskınlarda ele geçirdiği binlerce belgeyi de Türkçeye çevirdi.

VERGİ KAÇIRILDI İDDİASI

Aynı mahkemede yine İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatı hakkında 4 milyon Avroluk vergi kaçakçılığı davasının devam ettiği de gelen bilgiler arasında.