2 BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

2 BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

Hakkari'de sözde 'öz yönetim' ilan edilmesiyle ilgili savcılığın başlattığı soruşturmada gözaltına alınan Belediye Eş Başkanları DBP'li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.Hakkari'de 9 gün önce...

Hakkari'de sözde 'öz yönetim' ilan edilmesiyle ilgili savcılığın başlattığı soruşturmada gözaltına alınan Belediye Eş Başkanları DBP'li Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edildi.

Hakkari'de 9 gün önce Kent Meclisi tarafından DBP il binası önünde sözde 'öz yönetim' açıklaması yapıldı. Bu açıklamanın ardından da Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, açıklamaya katılan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, geçen cuma günü polis tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan eş başkanların ifadeleri de nöbetçi savcı tarafından emniyette alındı.

Hatipoğlu ve Çiftçi ie HDP merkez ilçe başkanı Sihat Kaya da ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı