2 B İsyanı Büyüyor !

2 B İsyanı Büyüyor !

KÖYCEĞİZ’DE 2B EYLEMİ

KÖYCEĞİZ’DE 2B EYLEMİ
 
Mustafa SARIİPEK- Cihan KAYA/KÖYCEĞİZ

MUĞLA'nın Köyceğiz İlçesi ve çevre köylerinde yaşayan yaklaşık bin kişi, kamuoyunda 2B olarak bilinen, orman vasfını kaybetmiş arazilerin rayiç bedellerinin yüksekliğini protesto etmek için yürüyüş yaptı.
 
Fethiye- Muğla Karayolu'nda toplanan köylüler, 350 jandarmanın arasında çeşitli sloganlar atarak Zeytinalanı Köyü'ne kadar yürüdü. Yürüyüşe, Köyceğiz Belediye Başkanı CHP'li Salih Erbay ve Beyobası Beldesi Belediye Başkanı MHP'li Besim Özbek de katıldı. Köylülerden Hörü Çığırga, arazisi elden gidecek diye gözyaşlarını tutamadı. Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada herkesi duyarlı olmaya davet ederek, "Herhangi bir olaya meydan vermeden protestomuzu yapalım" dedi.'
 
"Toprak da bizim bayrak da', 'Rayiç bedel değil haraç bedel', 'Rayiç bedel düşürülsün', 'İmralı'yla değil, köylüyle görüş', 'Toprağımızı koruyoruz, köylüyüz kuruyoruz', '2B rayiç bedeli köylünün ölüm fermanı' yazılı pankartlar taşıyan köylüler hükümet aleyhine sloganlar da attı. Zeytinalanı Köyü'nde ailesiyle yaşayan Hörü Çığırga, "Topraklarımızı elimizden alacaklar" diyerek gözyaşı döktü. Zeytinalanı Köyü'nde sona eren yürüyüşün ardından köylüler olaysız dağıldı.


 
ÜMRANİYE'DE 2B EYLEMİ
 
Öte yandan, 2B yasası Ümraniye'de de protesto edildi. Alemdağ caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup 2B yasasını protesto etmek için ellerinde pankartlarla AK Parti ilçe binasının önüne geldi. Çevik Kuvvet ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Burada yapılan açıklamasında "2B yasası kapsamında mağduriyet yaşandığı haklarının teslim edilmesine kadar eylemlerin devam edeceği" belirtildi.
 
Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.