2-B Antalya'da Halkı Ayağa Kaldırdı

2-B Antalya'da Halkı Ayağa Kaldırdı

Eylem parti mitingine döndü2B protestocuları Antalya- Alanya karayolunu trafiğe kapattı

Eylem parti mitingine döndü
2B protestocuları Antalya- Alanya karayolunu trafiğe kapattı

Ömer ERDEM-Akif ARICI/ANTALYA
20.02.2013 17:09
 
 
 
 ANTALYA'da 2B arazilerinin kendilerine rayiç bedelinin çok üstünde satılmak istendiğini öne süren yaklaşık 2 bin kişi, Antalya-Alanya Karayolu'nu trafiğe kapatılınca iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Polis, panzerlerin altına yatan ve slogan atan grubu 2 saat sonra dağılmaya ikna etti.
 
Hükümetin belirlediği 2B rayiç bedellerinin yüksek olduğundan yakınan Antalya'daki 2B hak sahipleri, Aksu İlçesi'nde saat 11.30'da eyleme başladı. Isparta Köprüsü üzerinde toplanan kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu yaklaşık 2 bin kişi, protesto gösterisine başladı. 'Doğru rayiç bedeli istiyoruz', 'Köylü milletin efendisidir Başbakan', 'Sayın Başbakan İmralı canisiyle değil biraz da bizimle görüş' dövizleri taşıyan grup, köprü üzerinde basın açıklaması yaptı.
 
Eylem yerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, CHP İl Başkanı Devrim Kök ve Aksu İlçesi Bağımsız Belediye Başkanı İsa Yıldırım da gelerek eylemcilere destek verdi. Protesto gösterisinde konuşan Başkan Akaydın, "Sizin haklı olduğunuzu biliyoruz. Hakkınızı sonuna kadar almanız için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Sizin yanınızdayız" mesajı verdi.
 
Polis ekipleri, konuşmaların ardından gruba sessizce dağılmaları yönünde telkinde bulundu. Dağılmaya başlayan grup, bir anda Antalya-Alanya D400 Karayolu'nu her iki yönden trafiğe kapattı. Oturma eylemi yapan grup nedeniyle trafik kilitlenirken bölgeye çevik kuvvet ekipleri gönderildi. Polisin müdahale etmesini istemeyen ve panzerlerin önüne yatan eylemciler, 2B rayiç bedellerinin düşürülmesini istediklerini söyledi.
 
Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ile görüşmek isteyen grup, "Hakkımız teslim edilinceye kadar yolu açmayacağız" diye bağırdı. Kapanan yolda her iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Karayolunda gerginlik devam ederken polis, eylemcileri dağılmaya ikna etmeye çalıştı. Yaklaşık 2 saat süren çaba sonunda kalabalık olaysız dağıldı.
 
2B EYLEMİ PARTİ MİTİNGİNE DÖNDÜ
 
Antalya'da 2B rayiç bedelini yüksek bulun hak sahiplerinin yaptığı yol kapatma eyleminde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, barışçı bir ülkenin insanları olduğunu ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi milliyeti ayaklar altına aldırmayacaklarını belirterek, şöyle dedi:
 
"Biz ordu komutanlarımızın terörist başı diye haksız yere hapiste tutulmasına tahammül edenlerden değiliz. Bu böyle bilinsin. 2B diye bir dayatma geldi kondu önümüze. Geçen hafta Aksulu bir hemşehrimiz Orman Bakanı'na, 'Bizi Suriyeliler gibi kampa kapatın artık arazilerimizi öyle elimizden alın' dedi. Bu araziler hepiminizin annesinin ak sütü gibi hakkıdır. Hep beraber direneceğiz. Sonuna kadar yanınızdayız. Burada binlerce kişi var yarın Antalya'da 10 binler olacağız. Sizlerle otobüse bineceğiz TBMM'nin önüne gideceğiz. Siyasi amaçlarla birbirine komşu iki köy arasında fiyat farkları var, böyle adaletsizlik olur mu? Bunların hesabını başkanlar olarak biz biliyoruz ama siz de sandık başına geldiğiniz zaman bunları ödeteceksiniz."
 
Protesto sırasında konuşan Aksu'nun Bağımsız Belediye Başkanı İsa Yıldırım ise, "Yıllarca ezanla dinle namazla politika yapıp oylarımızı alanlar bugün yerlerimize de göz dikmiş durumdalar. Biz inandık, niçin inandık? Elhamdüllilah bu topraklarda ecdatlarımızla beraber müslüman doğduk, Allah bize müslaman olarak canımızı teslim etmeyi nasip eylesin. Bizim inancımızı sömürdüler, inancımızla duygularımızla oylarımızı aldılar, şimdi de ekmeğimize göz diktiler. Biz bedava toprak istemiyoruz" diye konuştu.
 
Eyleme destek veren MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Kemal Çelik de, "İstanbul'da uluslarası emlak şirketleri var. Yabancılara mülk satışı da kolaylaştırıldı. Köylümüzün alamamasını sağlamaktır. Amaç bu. Bizde üzerimize düşeni yapacağımız. Genel Başkanım ile konuştum ne gerekiyorsa yapalım, miting de yapalım dedi. Yapacağız" dedi.