19 YAŞINDAKİ MADENCİ İŞE KAÇ YAŞINDA BAŞLADI?

19 YAŞINDAKİ MADENCİ İŞE KAÇ YAŞINDA BAŞLADI?

Soma'daki maden katliamında 15 değil, 19 yaşında öldüğü söylenen Cemal Yıldız'ın madende ne zaman çalışmaya başladığı belirsizliğini koruyor. Genç işçinin Facebook profilinde göre, işe 2011 yılında başlamış.

Soma'daki maden katliamının ardından gündeme gelen önemli konulardan bir tanesi, madende 18 yaşından küçük işçilerin çalıştırılıp çalıştırılmadığıydı.

Facianın ertesi günü, Cemal Yıldız'ın dayısı olduğunu söyleyen bir kişi, yeğenin 15 yaşında hayatını kaybettiğini söylemişti. Bu iddialar hem hükümet, hem de madenci holding tarafından yalanlanmış, Yıldız'ın ailesi de çocuklarının 15 değil, 19 yaşında olduğunu söylemişti.

Ancak bir soL okurundan aldığımız bilgiye göre, Cemal Yıldız hayatını kaybettiğinde 19 yaşında olmakla birlikte, madende çalışmaya çok daha önce başlamış olabilir. Yıldız'ı tanıdığını söyleyen soL okuru, genç işçinin okul masraflarını karşılamak için çalışmaya başladığını kaydetti.

Cemal, 9 Kasım 2011 tarihinde Facebook hesabından paylaştığı bir gönderide, "Soma kömürleri.d"diyor. "Ne iş cemo?" sorusunu üzerine ise, "maden ocana abi işe başladm" cevabını veriyor. (soL)

Kaynak:Haber Kaynağı