19 Yaşında ki Genç Bomba Gibi Patladı

19 Yaşında ki Genç Bomba Gibi Patladı

Ayrıca Öner'in cesedi üzerinde polisin yaptığı incelemede, 213 adet maytap fitili bulunduğu belirtildi.

Bomba üzerinde patladı
DİYARBAKIR'da Abdullah Öcalan'ın yakalanarak yurda getirilişinin yıldönümü yaklaşırken, bu nedenle lastik yakarak eylem yapan göstericilerden biri, üzerindeki el yapımı bombanın patlaması sonucu bazı uzuvları koparak can verdi. 

Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR
10.02.2013 22:06
 
Gösteriler sırasında şüphe üzerine durdurulan ticari bir takside 30 adet molotof kokteyli ve 2 adet el yapımı bomba buldu. Taksi şoförü gözaltına alınırken, Emniyet telsisizinden, görevli tüm polis memurlarının dikkatli olmaları konusunda uyarı anonsları yapıldı.
 
Abdullah Öcalan'ın yakalandıktan sonra Türkiye'ye getirilişinin yıldönümü olan 15 Şubat öncesi Diyarbakır kent merkezinde, bugün akşam saatlerinde çeşitli noktalarda yasadışı gösteriler yapıldı. Yüzleri maskeli gruplar, lastik yakarak polise taşlarla saldırdı. Saat 20.30 sıralarında Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi'nde de gösteri yapan çocukları dağıtmak üzere giden bölgeye giden güvenlik güçleri, ilginç bir olayla karşılaştı. Şehitlik Mahallesi 24'ncü Sokak'ta, 20 yaşlarında olduğu belirtilen ve henüz kimliği tespit edilemeyen bir kişinin taşıdığı el yapımı bomba, üzerinde patladı. Büyük bir gürültü ile bombanın patlaması sonucu ismi öğrenilemeyen eylemci can verdi. 
 
CEP TELEFONUNDAN KİMLİĞİ TESTİP EDİLECEK
 
Emniyet yetkilileri, patlama ile birlikte kafası yanan kişinin, kulağının koptuğu, el ve vücudunun çeşitli bölgelerinde yanma ve kopma meydana gelen eylemcinin cesedi, Diyarbakır Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ceset üzerinden kimlik çıkmazken, polis üzerinde bulunan cep telefonundan kimliği tespit etmeye çalışıyor.
 
TAKSİDE, 39 EDET MOLOTOF VE 2 ADET EL YAPIMI BOMBA BULUNDU
 
Polis ekipleri, patlamanın meydana geldi Şehitlik Mahallesi 24'ncü sokakta inceleme yaparken, şüphe üzerine durdurulan ticari bir takside 30 adet molotof kokteyli ve 2 adet el yapımı bomba buldu. Gözaltına alınan taksi şoförü sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 
 
Her iki olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ederken, Emniyet telsizinden görevli tüm polis memurlarının dikkatli olmaları konusunda sürekli uyarı anonsları yapılmaya başlandı.
 
ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, üzerindeki el yapımı bombanın patlaması sonucu ölen kişinin kimliğini tespit etti. Cep telefonu üzerinde yapılan incelemenin ardından ölen kişinin daha önce de molotof kokteylli bulundurmak ve kullanmak suçlarından defalarca gözaltına alınan 19 yaşındaki Şahin Öner olduğu tespit edildi. Ayrıca Öner'in cesedi üzerinde polisin yaptığı incelemede, 213 adet maytap fitili bulunduğu belirtildi. 
 
Polis olay yeri inceleme ekipleri, patlama yerinde Şahin Öner'e ait olduğu belirtilen eldivenler buldu. Polis yetkilileri, el yapımı bomba yapımında genelde eldiven kullanıldığını belirterek, eldivenlerin Şahin Öner'e ait olup olmadığını incelediklerini belirttiler.