19 öğrenci gözaltında

19 öğrenci gözaltında

Tunceli Üniversitesi’nde TKP’li Öğrenciler ve DGH üyesi öğrencilerin ODTÜ’ye destek afişleri ÖGB tarafından yırtılırken, duruma tepki gösteren öğrenciler çevik kuvvet müdahalesi sonucu gözaltına alındı.

ODTÜ’ye destek amacıyla Tunceli Üniversitesi’nde "Rektör AKP’nin, biz ODTÜ'nün yanındayız" yazılı afişler asılırken, afişler Özel Güvenlik görevlileri tarafından yırtılmak istendi. Duruma tepki gösteren öğrencilerle ÖGB arasında yaşanan gerginliğin kısa süre sonrasında okula giren çevik kuvvet öğrencilere müdahale etti.

Aralarında TKP’li Öğrenciler, DGH ve YGD üyesi öğrencilerin bulunduğu 19 öğrenci gözaltına alındı.

Müdahalenin ardından üniversitede duruma tepki gösterilirken akademisyenlerin de tepkisi sonucu çevik kuvvet okul dışına çıktı. Öğrenciler “rektör istifa” sloganlarıyla rektörlüğe yürüyüşe geçti.

Rektör skandal açıklamalar yapmıştı
Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Bozduğu, ODTÜ'deki polis saldırısı ardından yaptığı açıklamada ODTÜ'deki öğrencileri hedef almış ve skandal bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamaya tepki göstermek için yapılan eyleme de müdahale emri veren Rektör Bozduğu'nun skandal açıklaması şöyleydi:

Yazılımların yüzde yüzü, donanımın ise yüzde sekseni ülkemizin yetişmiş insan gücü tarafından yapılan yüksek çözünürlüklü Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması sırasında, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen tören esnasında molotof, taş ve sopaların kullanıldığı protesto eylemlerini, Tunceli Üniversitesi Senatosu olarak kınıyoruz.

Biz kaba kuvvet, terör ve şiddeti kınıyoruz. Biz, molotofu, taş ve sopayı kınıyoruz. Devletin güvenlik kuvvetlerinin samimi ve ihlaslı bir şekilde terörle mücadele sırasında, hepimizin de bildiği gibi daha bir iki hafta önce Tunceli'nin dağlarında, mağaralarında 24 teröristi canlı olarak ele geçirmek için iki gün süren bir mücadele veren devletin güvenlik kuvvetlerinin ne derece samimiyetle çalıştığını kamuoyu bilmektedir.