19 MİLYON KİŞİ KENTE HÜCUM ETTİ

19 MİLYON KİŞİ KENTE HÜCUM ETTİ

Anma merasimleri yapmak için Irak'ın Kerbela kentine akın eden Müslüman sayısı 19 milyonu aştı.

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU/BAĞDAT

HİCRİ takvimle 10 Muharrem 61 tarihinde (M.S. 10 Ekim 680) İmam Hüseyin'in şehit edilişinin 40'ıncı gün yıldönümü dolayısıyla 'Erbain' yas törenleri düzenlendi. Anma merasimleri yapmak için Irak'ın Kerbela kentine akın eden Müslüman sayısı 19 milyonu aştı.

KERBELA'YA AKIN

Milyonlarca Şii, Hz. Muhammed'in torunu İmam Hüseyin'in şehit edilmesinin 40'ıncı günü yapılan Erbain yas etkinlikleri kapsamında Irak'ın Kerbela kentine akın etti. Iraklı Müslümanlar son iki haftadır yürüyerek Kerbela'ya gelmeye çalışıyorlardı.

Hz. Hüseyin makamının ilişkiler sorumlusu Cemalettin Şehristani şu ana kadar 2 milyonu yabancı ülkelerden olmak üzere 19 milyonun üzerinde Şii Müslüman'ın Kerbela'ya geldiğini belirtti. Kerbela polis müdürlüğü, olası terör saldırısına karşı güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkardı.

Erbain, Kerbela, Necef ve Bağdat şehirleri başta olmak üzere Irak'ta düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Iraklı 2 şehit annesi Şii bir kadın İmam Hüseyin'e olan sevgisini şöyle anlattı:

O İSLAMIN SEVGİLİSİ

"İmam Hüseyin bizim sevgilimiz. O din, Kuran ve İslam'ın da sevgilisi. Onun hatıralarını ve kanını canlı tutmalıyız. Biz Iraklılar İmam Hüseyin'i seviyoruz."

Erbain, Şiilikte, hicri takvime göre Aşure Günü'nden 40 gün sonra gelen Safer ayının 20'inci gününe denk geliyor. Bu günde Muharrem ayının Onuncu günü olan Aşure Günü'nde Kerbela'da şehit edilen İmam Hüseyin ve 72 arkadaşının anısını canlı tutmak için anma etkinlikleri düzenleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı