18 Gündür Kayıp Olan Öğretmeni 50 Kişi Arıyor

18 Gündür Kayıp Olan Öğretmeni 50 Kişi Arıyor

18 gündür haber alınamayan 51 yaşındaki matematik öğretmeni Halil İbrahim Doğan'ı arama çalışmaları sürüyor.

HALİL İBRAHİM ÖĞRETMENİ 50 KİŞİLİK EKİP ARIYOR
 
Alper ÇOBANOĞLU / SAVAŞTEPE, (Balıkesir)

MANİSA'nın Soma İlçesi, Yağcıllı Beldesi'ndeki baba evinden 18 gün önce ot toplamak için çıkan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 51 yaşındaki matematik öğretmeni Halil İbrahim Doğan'ı arama çalışmaları sürüyor.
 
Bursa'nın Nilüfer İlçesi'ndeki bir okulda görevli matematik öğretmeni, evli, iki çocuk babası Halil İbrahim Doğan, yarıyıl tatilini geçirmek üzere geçen 26 Ocak'ta Yağcıllı Beldesi'nde oturan ailesinin evine geldi. Doğan, tatilinin beşinci günü, saat 10.00 sıralarında babası 72 yaşındaki Hüseyin Doğan'a ot toplayacağını söyleyip evden ayrıldı. Gece geç saat olmasına rağmen oğlunun eve gelmemesi üzerine durumdan şüphelenen baba Doğan, jandarmaya gidip kayıp başvurusunda bulundu.
 
Arama çalışmaları için ekip kuran jandarma, durumu Manisa Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne bildirip, destek istedi. Beldede yaşayanlar ve avcılık derneklerine üye olanların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katılımıyla arama çalışması başlatıldı.
 
Kayıp öğretmenin en son görüldüğü yerin Suçıktı Mesire Alanı olduğu öğrenilince çalışmalara Savaştepe İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de katıldı. Bölge didik arandı, ancak öğretmene bir türlü ulaşılamadı. Bunun üzerine geçen Cuma günü Manisa Arama Kurtarma Derneği'nden (AKUT) yardım istendi. Bunun üzerine beldeye 30 kişilik AKUT ekibi geldi. İlk olarak önceki gün Cumartesi 8 kişilik bir AKUT ekibi, keşif için bölgeye gönderildi. Ertesi gün diğer 22 kişilik ekibinde katılımıyla arama kurtarma çalışmalarına tekrar başlandı. AKUT'a, SAR ve ASYA Arama Kurtarma ekipleri ile jandarma da destek verdi. Toplam 50 kişilik bir ekip, harita üzerinde işaretmiş yerler bitene kadar aramalarını sürdürecek.
 
Manisa AKUT Sorumlusu Hakan Özcan, Doğan'ın en son görüldüğü Suçıktı Mesire Alanı'ndan başlayan, Yağcılı Beldesi, Söğüt Asartepe Trenyolu Kocaderesi, Kale ile Savaştepe İlçesi Danişmet, Karaçam, Gabalak, Kökyeri, Değirmen, Pınarınkırı, Sazak, Söğüt, Haşlama ve Peribacaları mevkilerinde devam eden arama çalışmalarından şu ana kadar bir sonuç alınamadığını söyledi.
 
Öte yandan, Doğan'ın cep telefonun en son 1 Şubat gecesi 03.00 sıralarında baba evinden arandığı ve 90 saniyelik bir görüşme olduğu tespit edildi. Ancak, oğlunun ölü veya diri bulunmasını isteyen 72 yaşındaki Hüseyin Doğan, telefon eden kişinin kendi evlerinden olmadığını ileri sürdü.