17 ARALIK SORUŞTURMASI'NDA  FLAŞ GELİŞME

17 ARALIK SORUŞTURMASI'NDA FLAŞ GELİŞME

.

 17 Aralık Soruşturması'nda flaş gelişme

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan İş adamı Rıza Sarraf, Barış Güler, Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması kapsamında tutuklanan İş adamı Rıza Sarraf, Barış Güler, Kaan Çağlayan, Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir'in aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. İncelemeyi yapan İstanbul 29. Sulh Ceza Mahkemesi, Rıza Sarraf'ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin de tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme gerekçe olarak, şüpheliler hakkındaki mevcut delil durumu, ceza alt ve üst sınırı ile kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunmasını gösterdi.

6 KİŞİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Aynı soruşturma kapsamında tutuklanan şüphelilerden Süleyman Aslan, Abdullah Happani, Ahmet Murat Öziş, Umut Bayraktar, Onur Kaya ve Mohammadsadegh Rastgar Shıshehgarkhaneh tahliye talebi üzerine geçtiğimiz hafta Cuma günü nöbetçi İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı