17 ARALIK EYLEMİNE KATILANLARA DAVA

17 ARALIK EYLEMİNE KATILANLARA DAVA

'17 Aralık Yolsuzluk Eylemi'ne katılan 29 kişi hakkında dava açıldı.İlk duruşma Pazartesi günü.

Aydın'da, yaklaşık 4 ay önce düzenlenen '17 Aralık Yolsuzluk Eylemi'ne katılan 29 kişi hakkında 1'inci Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın ilk duruşması önümüzdeki Pazartesi günü görülecek.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde CHP Aydın İl Başkanlığı tarafından geçen 25 Şubat’ta, ’17 Aralık Yolsuzluk Eylemi’ düzenlendi. Eylemde yürüyüşe katılan CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri’nin de aralarında bulunduğu 29 kişi hakkında ‘Kamu Görevlisine görevinden dolayı hakaret’, ‘kanuna aykırı toplantı’ ve ‘yürüyüşlere silahsız katılarak ihtira rağmen dağılmama’ suçlarından dava açıldı. Sanıkların tutuksuz yargılanacağı davanın ilk duruşmasının önümüzdeki Pazartesi günü, Aydın 1′inci Asliye Ceza Mahkemesinde saat 13.30 yapılacağı açıklandı.

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, “Şahsımla birlikte yönetici ve parti üyelerimizin, TKP ve EMEP üyelerinin ve bazı üniversite öğrencilerinin yer aldığı toplam 29 kişi yargılanacak. Bizler toplantı ve yürüyüş hakkının anayasal bir hak olduğunu ve izne tabi olmadığını bilecek kadar hukuk bilgisine sahip bireyleriz. Bu davadan ülkemizde etkin muhalefet yapan ve muhalefeti örgütleyen kesimleri korkutma, sindirme ve baskı altına alma çabası anlaşılıyor. Ancak bizler bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Her zamanki gibi mücadelemizi en güçlü şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı