17-25  ARALIK'IN KURYESİ DAMADA DANIŞMAN OLDU

17-25 ARALIK'IN KURYESİ DAMADA DANIŞMAN OLDU

17 aralık skandalında 'para taşıyan adam' olarak tanınan Medet Nebi Yanık, Berat Albayrak'a danışman oldu.

17-25 Aralık yolsuzluk ses kayıtlarında ‘para taşıyan adam’ olarak bilinen Medet Nebi Yanık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a danışman oldu.

17 Aralık 2013 günü yaşanan telefon trafiğinde Medet Yanık’ın ismi ayrı bir yer tutuyor. Ses kayıtlarındaki iddialara göre; Yanık, damat Berat Albayrak’tan aldığı talimatla Kısıklı’dan paraları taşıyor. Yanık, hem Faruk Kalyoncu’ya hem de Sabah-ATV’ye para taşıyan kişi olarak biliniyor.

17 Aralık günü Berat Albayrak, evrakları yok etmek istediğinde öğütücü almaya Medet Yanık’ı gönderiyor. Çin malı öğütücüden kazık yediğini anlatan Albayrak, Yanık’a “Orada dolanma ora 5 para etmez. Ben ona niye para vereyim bir daha. Adam gibi büyük bir şey al. Yabancı marka büyük bir şey al. Büyük bir şey al yani” diyor.

Medet Nebi Yanık, AKP’li Güneysu eski belediye başkanı Ahmet Minder’in kızı Handenur ile evli. Kayınpeder Minder, 2014’te başkanlıktan ayrıldı. Başbakanlık Müşaviri olarak atandı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilince de Saray’a transfer oldu. Ahmet Minder, Cumhurbaşkanlığı Personel Daire Başkanlığı’na getirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı