16 YAŞINDA ÖZ AMCA KURBANI GENÇ KIZIN İFADESİ ŞOK ETTİ

16 YAŞINDA ÖZ AMCA KURBANI GENÇ KIZIN İFADESİ ŞOK ETTİ

uyuşturucu bağımlılığım yüzünden günde 7-8 erkekle yatmak zorunda kaldım"

Ali Can ZERAY/ EDİRNE

EDİRNE'de 16 yaşındaki Y.Ç.'ye tecavüz ve fuhuş için yer temin etmek suçlamasıyla yargılanan biri öz amcası 10 sanık, 3 yıl ile 19 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Karar okunurken 16 yaşında "uyuşturucu bağımlılığım  yüzünden günde 7-8 erkekle yatmak zorunda kaldım" şeklinde verdiği ifadesi okunan Y.Ç nin başına gelenleri  duruşmayı izleyenler göz yaşları içerisinde dinledi.

CEZA YAĞDI

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuksuz sanıklar Savaş K., Sezgin G., Ersan A. ve avukatları katılırken, diğer sanıklar Osman Emre Ö., Mehmet Ö., Pınar B., Orhan S., Nihat K., Selçuk A. ve Ferdi Ç. duruşmaya gelmedi. Mahkemede son sözleri sorulan sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Sanık avukatları da mağdur Y.Ç.'nin soyut beyanından dışında dosyada delil olmadığını ve bu nedenle müvekkillerinin beraatini talep etti.

TECAVÜZCÜ AMCAYA 15 YIL

Edirne 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Şimşek Küyük, heyetin dosyadaki delil durumuna göre 16 yaşındaki Y.Ç.'ye tecavüz iddiasıyla yargılanan öz amcası Ferdi Ç. cinsel istismar suçundan 7 yıl 6 ay, hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan da 7 yıl 6 ay olmak üzere toplamda 15 yıl hapse mahkum ettiğini açıkladı.

54116_88149_13122014123219_4.jpg

3 KİŞİYE 19 YIL HAPİS

Mağdur Y.Ç.'ye tecavüz etmekle suçlanan sanıklar Savaş K., Sezgin G. ve Mehmet Ö.'ya mahkeme heyeti cinsel istismar suçundan 10'ar yıl, hürriyeti yoksun bırakmak suçundan da 9'ar yıl olmak üzere toplam 19'ar yıl hapis cezası verdi.

54116_88149_13122014123219_3.jpg

NİKAHLI EŞİNE FUHUŞ YAPTIRMIŞ

Mahkeme, sanık Ersan A. hakkında resmi nikahlı eşi Ayşegül A. ile İlknur A. ve mağdur Y.Ç.'yi fuhuşa yer temin ederek aracılık yapmak suçundan toplamda 13 yıl 6 ay hapis ve 70 bin lira idari para cezasına hükmetti. Sanık Osman Emre Ö., mağdur Y.Ç.'ye fuhuş için aracılık yapmak ve yer temin etmek suçundan mahkeme heyeti tarafından 6 yıl hapis ile 20 bin lira para cezasına çarptırıldı. Polisin fuhuş ihbarı üzerine baskın yapılan barda yakalanan mağdur İlknur A.'ya fuhuş için aracılık suçundan yargılanan sanıklar hakkında mahkeme Selçuk A. ve Nihat K., Orhan S. ve Pınar B.'ye de 3'er yıl hapis cezası ile 20'şer bin lira idari para cezasına hükmetti.

54116_88149_13122014123219_1.jpg

'GÜNDE 7-8 ERKEKLE YATTIM' DEMİŞTİ

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri geçen yıl Eylül ayında bir barda fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine baskın yaptı. Barda bulunan ancak dışarı da fuhuş yaptığı tespit edilen İlknur A. ile Ayşegül A. gözaltına alındı. Emniyette verdikleri ifadelerde fuhuş yaptıklarını kabul eden şüpheliler 16 yaşındaki Y.Ç.'nin de para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. Bunun üzerine genişletilen soruşturma kapsamında ifadesi alınan Y.Ç., uyuşturucu alabilmek için bir günde 7-8 erkekle 150 lira karşılığı fuhuş yaptığını itiraf etti. Ayrıca 3 kişinin de kendisine zorla tecavüz ettiğini söyleyerek şikayetçi oldu. Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'nce düzenlenen operasyonda amcası Ferdi Ç.'nin de aralarında bulunduğu 10 zanlı gözaltına alınarak 5'i çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Daha sonra 5 sanık da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayın ardından 2 kardeşiyle birlikte devlet korunmasına alınan Y.Ç., rehabilitasyon merkezine yerleştirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı