16 TANE BASİT KARAKTER, CHROME'U KOMPLE KİLİTLİYOR

16 TANE BASİT KARAKTER, CHROME'U KOMPLE KİLİTLİYOR

Andris Atteka ismindeki bir kişi, yalnızca 16 karakter kullanılarak Chrome’un nasıl kilitlenebileceğini gösterdi.

Bir ara Skype’ın 8 karakter kullanılarak komple çöktüğünü hatırlıyor musunuz? Buna benzer bir problem de şimdi Chrome tarayıcısında bulunuyor.

Andris Atteka ismindeki bir kişi, http://a/%%30%30 URL uzantısının Chrome’u komple kilitleyebildiğini ortaya çıkardı. (denemek isterseniz ikinci bir Chrome tarayıcısı açıp öyle deneyin, şimdi tonla sekme vardır, durduk yere kastırmayın bilgisayarınızı) 

Aslında bunun bir güvenlik hatası olmadığı söyleniyor, fakat yine de Chrome kullanıcılarının ne kadar kötü durumlarla karşılaşabileceğine dair güzel bir örnek olduğu da gerçek. Ayrıca Google’ın bu tarz hataları bulan kişiler için özel ödülleri bulunuyor, ama bu Andris Atteka için geçerli olmamış.

VentureBeat’in hem Windows hem de Mac’teki Chrome için yaptığı testlerde, sorunun her iki sistemde de oluştuğu ortaya çıktı. Fakat mobil tarayıcıda linki açmak istediğinizde aynı şekilde çökme olmuyor. 

Bu sorun, Chrome’un başına ilk kez gelmiyor. Benzer bir sorun ilk olarak Mart ayında Mac için, Nisan ayında da tüm masaüstü platformları için keşfedilmişti. Fakat her iki sorun da kısa süre içerisinde çözülmüştü.

Kaynak: Webtekno