16 milyar liralık açılışta Başbakan'dan büyük jest!

16 milyar liralık açılışta Başbakan'dan büyük jest!

Başbakan Erdoğan, toplam 16 milyar liraya mal olan 112 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Törende Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e büyük jest yapan Erdoğan, Musa Beyli Barajı’na Cemil Çiçek'in isminin verileceğini duyurdu. Açılış sırasında Erdoğan'ın solundaki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın yaptığı 112 tesisin açılış törenine katıldı. Açılışı yapılan 112 tesis için 16 milyar lira harcandı. 

Deriner Barajı’nın en yüksek gövdeli baraj olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 6. en yüksek barajı” dedi.


Melen Projesi’nin birinci aşamasının tamamlandığını belirten Erdoğan, “2071 yılına kadar İstanbul’un içme suyu problemi kalmayacak” dedi.


ÇİÇEK'E BARAJ SÜRPRİZİ


Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu yanına çağırdı. Bakan Eroğlu ile görüşen Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sürpriz yaptı.


Erdoğan, Musa Beyli Barajı’nın adına Cemil Çiçek’in isminin verileceğini açıkladı.


Cemil Çiçek’in Yozgat’a milletvekili ve bakan olarak yaptığı katkıları hatırlatan Erdoğan, “Tüm Yozgatlılara hayırlı olsun” dedi.


'KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMİYORUZ'


Kimseyi ötekileştirmediklerini belirten Erdoğan, ''Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz. Hizmet siyaseti yapıyoruz. Birilerinin yaptığı gibi toplumu kamplara ayırmıyoruz. Kimseyi ötekileştirmiyoruz. Kimseyi dışlamıyoruz. Kimseyi dışarda bırakmıyoruz. Şu gördüğünüz 780 bin kilometrekare vatan topraklarının tamamını bir Türkiye bütünü olarak görüyoruz'' dedi.


'LAF MİLLİYETÇİLİĞİ DEĞİL, FİİLİ MİLLİYETÇİLİK'


Milliyetçilik tartışmalarına da değinen Erdoğan, “Biz laf milliyetçiliği yapmıyoruz, fiili milliyetçilik yapıyoruz. Eserlerimizle konuşuyoruz” diye konuştu.


Erdoğan, “Tesislerin yapım süresini de maliyetlerini de azalttık. 3.3 milyar TL tasarruf sağladık” dedi.