157 SİYASETÇİNİN OĞLU ASKERLİKTEN KAÇTI

157 SİYASETÇİNİN OĞLU ASKERLİKTEN KAÇTI

"157 tane siyasetçinin çocuğu bu yasadan faydalanarak çocuklarını askere göndermediler. Bakan, milletvekili çocukları. Bir tek kişi reddetti."

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

YASADAN HERKES FAYDALANDI BİR TEK O FAYDALANMADI

Bedelli askerlikle ilgili açıklamalarının bazı medya kuruluşlarında çarpıtıldığını belirten Tekin, "157 tane siyasetçinin çocuğu bu yasadan faydalanarak çocuklarını askere göndermediler. Bakan, milletvekili çocukları. Bir tek kişi reddetti. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu hariç bu yasadan herkes faydalandı" dedi. 

"ÇOCUKLARI ŞU ANDA ASKERDE OLAN BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZI YARALAYAN BİR TABLOYDU" 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıuçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerlikten yararlanmak istemediğini belirterek, "Hiçbir siyasetçinin, hiçbir yöneticinin çocuğu ölsün arzusu içinde değiliz. Tam tersine hiç kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz. 157 tane siyasetçinin çocuğu bu yasadan faydalanarak çocuklarını askere göndermediler. Bakan, milletvekili çocukları. Bir tek kişi reddetti. O da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu hariç bu yasadan herkes faydalandı.

SİYASET YAPAN,BAKAN KOLTUĞUNDA OTURAN HERKESİN ÇOCUĞU YARARLANDI

Siyaset yapan bakanlık makamında olan herkesin çocukları faydalandı. Bu etik değil. Dünyanın hiçbir yerinde kabul edilmez. Hiçbir çelişki yok. Kerem Kılıçdaroğlu etik davranıyor da . Niye diğer siyasetçilerin çocukları etik davranmasın? Bu doğal olarak yani her aileyi, şehit düşen çocukları şu anda askerde olan bütün yurttaşlarımızı yaralayan bir tabloydu. Bunu paylaşmak istedik" diye konuştu. 

Kaynak:Haber Kaynağı