15 GÜN ÖNCE AKP OYLARIYLA REDDEDİLMİŞ

15 GÜN ÖNCE AKP OYLARIYLA REDDEDİLMİŞ

Soma'yı faciaya götüren ibretlik gerçek..! Soma’nın sorumlusu kim?

CHP’nin Soma’daki maden kazalarının önlenmesi için verdiği önergesinin daha 15 gün önce AKP’nin oyları ile reddedildiği ortaya çıktı...

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan facia yürekleri dağlarken, CHP’nin Soma’daki maden kazalarının önlenmesi için verdiği Meclis araştırması önergesinin daha 15 gün önce AKP’nin oyları ile reddedildiği ortaya çıktı. 

Ülkenin nasıl yönetildiğine, Meclis'te kararların nasıl alındığına işaret eden olayı CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel gündeme getirdi. Özel’in sosyal paylaşım ağlarıntan Twitter’daki hesabından paylaştığı iletiyle verdiği bilgilere göre; CHP, Manisa milletvekillerinin girişimiyle Soma’daki madenlerde yaşanan iş kazalarına ilişkin bir araştırma önergesi hazırlandı. Önergeyi MHP ve BDP de destekledi. Üç muhalefet partisinden 52 milletvekilinin imzasını taşıyan önerge 23 Ekim 2013′te Meclis Başkanlığı’na verildi.

Önerge, 29 Nisan 2014’te Meclis Genel Kurulu’na geldi. Muhalefet milletvekilleri, Soma’daki maden kazalarının araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması için araştırma komisyonu kurulmasında ısrar etti. Ancak Meclis’te ezici bir çoğunluğa sahip olan, muhalefetten gelen neredeyse bütün önerileri sırf muhalefetten geliyor diye reddeden AKP, bu önergeyi de reddettirdi.

Önergede, Soma’daki kömür ocaklarında yaşanan ölümlü iş kazalarına dikkat çekilerek, yapılan teftişlerin, kesilen para cezalarının kazaların önlenmesinde yetersiz kaldığı vurgulanarak, “Bu nedenle Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından konuya el konularak yapılacak bir araştırma bundan sonra maden ocaklarında olabilecek iş kazalarının önüne geçilmesi ve tüm partilerin ortak paydada konuya duyarlılık göstermesi açısından sonra derece önemlidir” deniliyordu.

Önergede ardından iş kazaların, yaşanan ölümlerin nedenleri ile sorumlularının araştırılması, tekrar yaşanmasının önlenmesi için kalıcı çözümlerin bulunması için meclis araştırması açılması isteniyordu.

Paylaştığı iletilerde yaşanan faciaya ve bu tür faciaların önlenmesi için verilen önergeye dikkat çeken Özel, “Soma’nın sorumlusu AKP! 'Soma kazaları' araştırmasını AKP 15 gün önce reddetmişti” dedi.

İşte o önerge:

 

OCAK GİRİŞİNDEN CANLI YAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı