14 YAŞINDAKİ KAYIP ASYA'DAN GÜZEL HABER

14 YAŞINDAKİ KAYIP ASYA'DAN GÜZEL HABER

Türkay Kaynak ile birlikte bir süre aradıkları kızları Asya'yı bulamayınca jandarmayı arayarak yardım istedi.

ESKİŞEHİR'de annesiyle birlikte Kent Ormanı'nda yürüyüşe çıkan 14 yaşındaki işitme engelli Aysa Kaynak, yanında köpeğiyle birlikte kayboldu. Jandarma ve arama kurtarma ekiplerinin ormanda aradıkları Asya, ormanın karşısındaki sokakta bulundu.

ARAMALARDAN SONUÇ ALAMAYINCA
 
Olay saat 21.00 sıralarında Gültepe Mahallesi'ndeki Kent Ormanı'da meydana geldi. Annesi Hale Kaynak ile birlikte Kenet Ormanı'nda yürüyüşe çıkan Asya Kaynak, yanında köpeği ile ormana kayboldu. Hale Kaynak, duruma bildirdiği eşi Türkay Kaynak ile birlikte bir süre aradıkları kızları Asya'yı bulamayınca jandarmayı arayarak yardım istedi.
 
GENİŞ ÇAPLI ARAMA BAŞLATILDI
 
 
Jandarma ekipleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Dorlion Arama Kurtarma (DAK) ekipleriyle birlikte Kent Ormanı'nda arama çalışması başlattı. Arama çalışmalarına Kent Ormanı'na yakın semtlerde de polisler katıldı.
 
 EVİNE YAKIN BİR YERDE BULUNDU
 
Yaklaşık 3 saat süren aramaların sonunda polisler Asya Kaynak Kent Ormanı'nın karşısındaki Büyükdere Mahallesi Nisan Sokak'taki 23 Nisan İlkokulu yanında buldu. Asya polisler tarafından oturdukları Gültepe Mahallesi Üniversite Evleri'nin olduğu yere getirildi. Anne Hale Kaynak ile baba Türkay kaynak kızlarına sarılarak arama çalışmalarına katılan ekiplere teşekkür etti.
 
ORMANDA ARARKEN SOKAKTA BULUNDU
 
Evli 2 çocuk annesi Hale Kaynak, "Evimizin yanındaki Kent Ormanı'nda yürüyüşe çıkmıştık. Asya da köpeğimizle birlikte yanımızdaydı. Aysa yanımızdayken köpeğiyle birlikte kayboldu. Onu önce biz aradık. Bulamayınca yardım istedik. Önce köpeğimiz bulundu. Ardından da Asya'yı buldular. Arama çalışmalarına katılan herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Arama ekibinde yer alan DAK yetkilisi Ömer Canayakın da "Kent Ormanı'nda bir çocuğun kaybolduğu haberine alınca diğer ekiplerle birlikte çalışma başlattık. Biz ormanda arama çalışmalarını sürdürürken çocuk ormanın karşısındaki sokakta bulundu" dedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı