14 YAŞINDA ABD'Lİ KIZIN SAMSUN'DA BİTEN AŞK MACERASI

14 YAŞINDA ABD'Lİ KIZIN SAMSUN'DA BİTEN AŞK MACERASI

SAMSUN'da ABD vatandaşı olan 14 yaşındaki C.T.K. adlı kızı alıkoyduğu iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan Iraklı mülteci 19 yaşındaki M.A., ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.ABD'nin Chicago kentinde...

SAMSUN'da ABD vatandaşı olan 14 yaşındaki C.T.K. adlı kızı alıkoyduğu iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan Iraklı mülteci 19 yaşındaki M.A., ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

FACEBOOK AŞKI

ABD'nin Chicago kentinde yaşıyan C.T.K. adlı kız, 6 ay önce sosyal paylaşım sitesi facebook aracılığıyla, Samsun'un Atakum İlçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde bir yıldır ailesiyle yaşayan Iraklı mülteci M.A. ile tanışıp arkadaş oldu. Bir süre sonra iki genç birbirlerine aşık oldu.

ANNESİNDEN HABERSİZ SAMSUN'A GELDİ

İddiaya göre C.T.K. annesi C.D.P. (37) ile bir Avrupa ülkesine tatile çıkıp otele yerleşti. Ancak annesinden habersiz otelden ayrılan kız, Samsun'da yaşayan sevgilisini görmek için dün uçakla İstanbul üzerinden Samsun'a geldi. Burada M.A. ile buluştu. Anne, sosyal paylaşım sitesindeki yer bildiriminden kızının Samsun'da olduğunu tespit ettikten sonra ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yardım istedi. Büyükelçilik görevlilerinin girişimleri sonucu Samsun polisi, harekete geçti. Genç kızın annesi de Samsun'a geldi. Gazi Polis Merkezine giderek kızının kayıp olduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, şüpheliyi ve kızı bugün Atakum İlçesi'nde M.A.'nın evinde bulup merkeze getirdi.

ANNESİNE TESLİM EDİLDİ

ANNE MEKTUP VERİNCEŞÜPHELİ SERBEST KALDI

Sağlık kontrolünden geçirilen C.T.K., M.A.'dan şikayetçi olmadı. Anne de şüpheliye saygı duyduğunu belirtİp şikayetçi olmadığını ifade etti. Polis merkezindeki işlemleri tamamlanan kız, annnesine teslim edildi.

Öte yandan küçük yaşta kız çocuğunu alıkoymak suçundan hakkında işlem başlatılan Iraklı M.A. da ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Kız ve annesinin ülkelerine geri döneceği belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı