14 ARALIK OPERASYONUNDA İNANILMAZ GELİŞME

14 ARALIK OPERASYONUNDA İNANILMAZ GELİŞME

Dünyada eşi görülmemiş yargılama usulleri başladı.

Emniyetin 14 Aralık verdiği ve bu sabah Zaman Gazetesi, Samanyolu TV binalarına baskınlar düzenlenerek yöneticilerinin ve çalışanlarının göz altına alındığı operasyonun arkasından inanılmaz olayler gelişmeye başladı. Operasyonun ardından göz altına alınanların avukatlarının ilgili savcılıklara yaptığı müracatlar sonucu ortaya çıkan tuhaflık ise 2 gün öne Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan yasaya dayandırılıyor. İşte ayrıntılar

AVUKATLAR SUÇLANAN ŞÜPHELİLERİN DOSYASINA BAKAMAYACAK

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cuma günü onaylanan 6572 sayılı Yasa gerekçe gösterilerek, "14 Aralık Operasyonu" kapsamında soruşturulacak şüpheliler ve avukatlarının soruşturma dosyasını incelemelerine ve dosyadan örnek almalarına kısıtlama getirildiği öğrenildi.
Edinilen bilgiilere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü suçlar Bürosu, bu sabah yapılan operasyon için dün Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak bu sabah yapılacak operasyon için CMK 153/2 maddesi gereği şüphelilerin ve avukatlarının ‘yetkilerinin kısıtlanmasına’ karar verilmesi istendi.

‘12.12.2014 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİREN YASA GEREĞİ…’

Kararı değerlendiren 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek’in, “12.12.2014 tarihinde yürürlüğe giren 6572 sayılı Kanun’un 44. Maddesi ile 5271 sayılı CMK’nın 153. Maddesi’ne eklenen fıkra ile suç işlemek amacıyla örgüt kurma, devlet güvenliğine karşı işlenen suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlarda Cumhuriyet savcısı’nın istemi üzerine hakim kararıyla şüpheli, müdafileri ve diğer soruşturma sujelerinin soruşturma dosyasına inceleme ve örnek almaları, soruşturmanın selahiyetini tehlikeye düşüreceği kanaati ile bu yetkilerinin kısıtlanmasına” şeklinde kararı ile bu talebi kabul ettiği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı