14 ARALIK OPERASYONLARINI BÖYLE PROTESTO ETTİLER

14 ARALIK OPERASYONLARINI BÖYLE PROTESTO ETTİLER

.Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar

14 Aralık Operasyonları kapsamında gözaltına alınanların tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplananlar, Zaman Gazetesi ve Kur'an-ı Kerim okuyarak operasyonları protesto etti.

HİZMET BURADA HIRSIZLAR NEREDE

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü karşısında sabah saatlerinde toplanan kalabalık bir grup Türk bayrağı açıp, operasyonları eleştiren çeşitli yazıların bulunduğu dövizler taşıdı. “Hizmet burada hırsızlar nerede” şeklinde sloganlar atan kalabalığa yoldan geçen bazı sürücüler de korna çalarak destek verdi. Eylemcilerden bazıları emniyet önünde Kur'an-ı Kerim, bazıları ise Zaman Gazetesi okudu.

İDRİS BAL EMNİYETE GELDİ

Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı ve Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal gözaltında bulunanlara destek olmak için emniyet müdürlüğüne geldi. Girişte açıklama yapan Bal, operasyonların algı operasyonu olduğunu belirterek, “Ben dün de gözaltındakileri görmek istedim müsaade etmediler. Maalesef polisimiz baskılara boyun eğiyor. Bir milletvekili gözaltında bulunanları görebilmeli. 17 ve 25 Aralık'ta yargının önüne çıkma cesareti olmayanlar, kendine güvenmeyenler, İspanya’da, Almanya’da olduğu gibi yargının önüne çıkmayanlar bu iddiaları algı operasyonu ile örtmeye çalışıyor. Onun için yargıya müdahale edildi, onun için sulh ceza hakimlikleri kuruldu. Yani İstiklal Mahkemeleri hortlatıldı. Şimdi o yargı zemini üzerinden tutuklamalar yapılıyor. Bunlardan hiçbir şey çıkacağını düşünmüyorum” dedi.

YENİ BİR YALAN

Bal, suçlamaların ‘Tahşiyeciler’ grubu ile ilgili olduğu yönündeki soruyu ise, “Yeni bir yalan uydururken, yeni bir algı operasyonu yaparken yeni malzemelere ihtiyacınız var. Eski defterler kurcalanıyor. Kesinlikle bunlar yeni yalanlar üretmek için ortaya konulan iddialardır. Ama şunu söylüyorum; kiminle alakalı olursa olsun, hukuk önünde somut deliller varsa, dedikodu yapılmaz o şahısla ilgili gerekli adımlar atılır. Hukukta suç ve cezanın şahsiliği ilkesi vardır. Birinin suçu için yakınları cezalandırılamaz” diye cevapladı.

MÜVEKKİLİME 5 YIL ÖNCE YAZDIĞI BİR YAZI NEDENİYLE SORU SORDULAR

Emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılan Zaman Gazetesi Yazarı Ahmet Şahin’in avukatı Yusuf Danyal Kılıçalp yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Şu anda sözün ve hukukun bittiği yerdeyiz. Müvekkilimle ilgili suçlama darbe girişimi ve örgüt üyeliği. 2009 yılında Zaman Gazetesi’nde köşesinde ‘takiye’ ile ilgili bir yazı yazmış. Bu yazıyla ilgili, ‘Sayın Fethullah Gülen’in bir sohbetinde ‘taşhiye’den bahsediyor. Size bununla ilgili bir talimat mı geldi. Ekrem Dumanlı size bu yazıyla ilgili bir talimat mı verdi?’ diye soru soruldu. Yani 79 yaşındaki müvekkilim 5 yıl önce yazdığı, sadece dini içerikli olan ‘taşhiye’ ile ilgili olmayan bir yazı nedeniyle gözaltına alınmıştır. Bundan başka bir şey yoktur. Müvekkilime isnat edilen suç bu yazıyla Türkiye Cumhuriyetinin egemenliğini yıkmak için ortaya çıkmış bir örgütü üyelik. Şu an müvekkilim serbest kalmıştır ancak bir hukukçu olarak müvekkilime sorulan sorulardan utanıyorum.”

Kaynak:Haber Kaynağı