12 KİŞİYİ ÖLDÜREN MELİH GÖKÇEK'İN ŞOFÖRÜ 6 YIL YATIP ÇIKACAK

12 KİŞİYİ ÖLDÜREN MELİH GÖKÇEK'İN ŞOFÖRÜ 6 YIL YATIP ÇIKACAK

Karar duruşmasında suçu otobüse yükleyip "Şahlanma" sorunu vardı diyen Ankara Büyükşehir belediyesi otobüsü şoförü infaz yasasına göre en çok 6 yıl yatıp serbest kalacak.

ANKARA Dikimevi'nde geçtiğimiz yıl kaldırıma çıkarak, kalabalığın arasına dalan ve 12 kişinin ölümüne, 12 kişinin de yaralanmasına neden olan EGO otobüsü sürücüsü Erol Ayaz, yargılandığı davada 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

ÖLENLERİN YAKINLARI İSYANDA

Dikimevi'nde 1 Ekim 2015'te yaşanan olayda, otobüsle kaldırıma çıkarak, 12 kişinin ölümüne, 12 kişinin de ağır yaralanmasına neden olan Ayaz'ın yargılanmasına Ankara 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya sanık Ayaz, ölenlerin yakınları ve taraf avukatları katıldı.

SANIĞIN AVUKATI TEKRAR BİLİRKİŞİ RAPORU İSTEDİ

Duruşmada söz alan müşteki avukatları, sanığın 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan cezalandırılmasını isterken, sanık avukatı yeniden kazayla ilgili bilirkişi raporu hazırlanmasını istedi.

BİLİNÇLİ BİR KAZA DEĞİL, BEN EKMEĞİMİM PEŞİNDEYİM

Mahkeme heyeti, duruşmanın karar aşamasına geldiğini belirterek, sanığın avukatının yeniden bilirkişi raporu talebini reddetti.

051120161229345312118_2.jpg

Son sözü sorulan sanık Erol Ayaz, "Bilinçli bir kaza değildi. Olmasaydı iyiydi ama kazaydı. Ben ekmeğimin peşindeyim. Bu marka otobüslerde, şahlanma dediğimiz sorunlar yaşanıyordu. Tamamen kaza ve tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Alper Taşkıran, sanık Ayaz'ın bilinçli taksirle öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmaya karar için ara veren mahkeme heyeti, Erol Ayaz'ın, takdiri indirim de uyguladıktan sonra 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan 15 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.İnfaz yasasına göre şoför en fazla 6 yıl hapis yatıp tahliye olacak. 

Kaynak:Haber Kaynağı