12 KİŞİ ÖLDÜ MELİH GÖKÇEK TWITTER'İN BAŞINDAN AYRILMADI

12 KİŞİ ÖLDÜ MELİH GÖKÇEK TWITTER'İN BAŞINDAN AYRILMADI

Melih Gökçek yine Twitter'deydi; 8 yıllık tecrübeli bir şoförün böyle bir kaza yapmasının nedeni bilirkişilerin yaptığı inceleme neticesinde ortaya çıkacaktır" diyerek işi "Fıtrata " bağlamanın yolunu yaptı

Ankara Dikimevi'nde sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otobüs durağa daldı. Kaldırımdan metrelerce ilerleyen otobüs çok sayıda yayayı altına aldı. Kazada ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybederken, 12 kişi de yaralandı.

YAKINI SOKAKTA OLAN ANKARALI PANİK YAŞADI

Çankaya Cebeci Cemal Gürsel caddesi üzerinde Dikimevi'nden Kurtuluş istikametine ilerleyen E.A idaresinde ki 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine durağa daldı. Altına durakta bekleyen yolcuları ve kaldırımda yürüyen yayaları alan otobüs park halinde ki araçlara çarparak metrelerce ilerledi. Kaza üzerine çevrede büyük panik yaşandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler otobüs altında kalan ve çevrede bulunan yaralılara müdahale etti. Otobüs altında bulunan ceset ve yaralılara güçlükle ulaşıldı. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından çevre hastanelere kaldırıldı.

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

Kazanın ardından polis ekipleri geniş bir alana emniyet şeridi çekerek, meraklı vatandaşları uzaklaştırmaya çalıştı. Cemal Gürsel Caddesi çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından otobüsün etrafı brandayla kapatıldı. Bazı milletvekilleri ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar'da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

ŞOFÖR: OTOBÜS BİRDEN HIZLANDI

Kazanın ardından ilk tedavi yapılan otobüs sürücüsü E.A, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette ki ilk ifadesinde E.A, yolda kaza olduğu için durduğunu belirterek, “ Öndeki kazadan dolayı durdum. Kapıları açıp yolcuları indirdim. Kendimde araçtan indim. Bu sırada araç çalışır vaziyette ve viteste. Arkadaki araçlar tepki gösterince otobüsü yanaştırmak için tekrar binip el frenini çektim. Otobüs viteste olduğu için birden hızlandı" dediği, 'ambiance' denilen sistemden dolayı viteste olduğu için frenin de tutmadığını söylediği öğrenildi.

KİMLİKLER HENÜZ TESPİT EDİLEMEDİ

Uzun uğraşlar sonucu otobüsün altından çıkarılan cansız bedenler yapılan incelemelerin ardından kaza yerine gelen cenaze araçları ile Ankara Adli Tıp Morguna kaldırıldı.
Hayatını kaybeden vatandaşların kimliklerin tespit edilmesi için çalışmalarının ve kazayla ilgili çok yönlü araştırmanın sürdüğü kaydedildi.

8 YILLIK TECRÜBE DEYİP FITRAT'A MI BAĞLAYACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Dikimevi'nde meydana gelen 12 kişinin hayatını kaybettiği otobüs faciasına ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Olay bizi derin üzüntüye sokmuştur. 8 yıllık tecrübeli bir şoförün böyle bir kaza yapmasının nedeni bilirkişilerin yaptığı inceleme neticesinde ortaya çıkacaktır" dedi.

MELİH GÖKÇEK SAATLER SONRA ORTAYA ÇIKTI

Melih Gökçek, "Bugün öğleden sonra Dikimevi'nde körüklü bir otobüsümüzün neden olduğu müessif bir kaza neticesinde 12 vatandaşımız hayatını kaybederken 7 vatandaşımız da yaralanmıştır. Olayın oluş nedeni ile ilgili savcılık, bilirkişiler ve EGO yetkilileri araştırmalara devam etmektedir.

DERİN ÜZÜNTÜYE SOKMUŞTUR

Olay bizi derin üzüntüye sokmuştur... vefat eden hemşerilerimize Cenab-ı Hak'dan rahmet diliyoruz...ailelerine baş sağlığı diliyoruz.. Yaralı kardeşlerimize Allah'dan acil şifalar diliyoruz...tekrar ifade etmek istiyoruz ki üzüntümüz çok büyüktür... Şu anda kazaya karışan otobüs emniyet otoparkına çekilmiş olup, araç içi ve araç dışı kamera görüntüleri resmi bilirkişiler ve savcılık tarafından detaylı olarak incelenmektedir. Olayı yakinen takip etmeye devam ediyoruz. 8 yıllık tecrübeli bir şoförün böyle bir kaza yapmasının nedeni bilirkişilerin yaptığı inceleme neticesinde ortaya çıkacaktır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı