12 BİN 800 KİŞİNİN KREDİ KARTINI KOPYALAYAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ

12 BİN 800 KİŞİNİN KREDİ KARTINI KOPYALAYAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, 12 bin 800 kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak hesaplarından para çeken 5 kişi yakalandı. Kalkan'da kiraladıkları lüks villada kalan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Kaş Jandarma Komutanlığı...

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde, 12 bin 800 kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak hesaplarından para çeken 5 kişi yakalandı. Kalkan'da kiraladıkları lüks villada kalan şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

LÜKS VİLLADAN KREDİ KARTI DOLANDIRICILIĞI

Kaş Jandarma Komutanlığı ve Kalkan Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, 5 kişilik şebekenin vatandaşların kredi kartı bilgilerini ele geçirerek hesaplarından para çektiği ihbarını aldı. Şüphelilerin Kaş'ın Kalkan Mahallesi'nde kiraladıkları lüks villada kaldığını tespit eden ekipler, teknik ve fiziki takip başlattı. Jandarma ekipleri, şahısların kullandığı 34 YB 7306 plakalı otomobili de takibe aldı. Dün otomobille Kalkan merkezdeki bir kırtasiyeye gelen 5 şüpheli, yapılan operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan M.A. (31), M.A. (18), Z.T. (18), U.A. (19) ve H.İ.M (29), jandarma karakoluna götürüldü.

TÜRKİYE'YE YAYILMIŞLAR

Şüphelilerin otomobilinde ve kaldıkları villada yapılan aramada, 9 bilgisayar ve Türkiye'nin çeşitli illerinde oturan toplam 12 bin 800 kişinin kredi kartları bilgileri ile çok sayıda kredi kartı ele geçirildi.

Şüphelilerin Ankara ve İstanbul'da ofis ve ev kiraladıkları, internet üzerinden alışveriş yapan vatandaşların kredi kartı ve kimlik bilgilerini kopyaladıkları belirlendi.

Sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan şüphelilerden M.A. ve Z.T. Antalya L Tipi Cezaevi'ne, M.A., U.A. ve H.İ.M. ise Kaş Cezaevi'ne gönderildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı