12 ay boyunca her sabah zerdeçal suyu içtiğinizde vücudunuzda neler oluyor?

12 ay boyunca her sabah zerdeçal suyu içtiğinizde vücudunuzda neler oluyor?

Zerdeçal suyu içmenin faydalarını biliyor musunuz? İşte bir yıl boyunca her sabah bu karışımı içtiğiniz takdirde vücudunuzda meydana gelecek olaylar…

Doğal beslenmenin yeniden önem verilen bir mesele haline geldiği son yıllarda, bu yükselen trende ayak uyduranların, sağlıklı ve "olabildiğince" doğal beslenmeye çalışanların sayısı da her geçen gün artıyor bildiğiniz gibi.
Neyse ki doğanın değerini daha çok anlamaya başladık diye sevinirken bir de karşımıza böyle farklı ve işe yarar yöntemler çıkınca sizi haberdar etmeden duramıyoruz tabii. Bugünkü konumuz zerdeçal suyu olarak anılan, yapımı pek pratik bir içecek.
Nasıl yapıldığını ve daha da önemlisi ne işlere yaradığını öğrenince hemen yarın sabah denemek isteyeceksiniz öyle diyelim.

Peki, bu iddianın ardında yatan ne? Buyurun hep birlikte öğrenelim.

<u><strong>Yapılışı</strong></u>:<br />1 su bardağı kadar suyu kaynatın ve ılımaya bırakın. Su ılıdıktan sonra içine toz ya da taze zerdeçalı ve bir tutam karabiberi ekleyin. Eğer taze zerdeçal kullandıysanız bir süre demlenmesini bekleyip taneleri içinden çıkarın. Eğer toz zerdeçal kullandıysanız bir kaşıkla güzelce karıştırıp ılıkken afiyetle için. İşte bu kadar!<br /> 

ZERDEÇAL SUYU TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı su
1 çay kaşığı toz zerdeçal ya da birkaç dilim taze zerdeçal
1 tutam karabiber


Yapılışı:
1 su bardağı kadar suyu kaynatın ve ılımaya bırakın. Su ılıdıktan sonra içine toz ya da taze zerdeçalı ve bir tutam karabiberi ekleyin. Eğer taze zerdeçal kullandıysanız bir süre demlenmesini bekleyip taneleri içinden çıkarın. Eğer toz zerdeçal kullandıysanız bir kaşıkla güzelce karıştırıp ılıkken afiyetle için. İşte bu kadar!

Peki, bu zerdeçal suyunu yapmak size neler kazandıracak? Yaklaşık 1 yıl kadar her sabah içtiğinizde şöyle şahane faydaları göreceksiniz...

Vücutta oluşacak iltihaplanmaları önlüyor, var olan iltihaplanmaların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlıyor.

Zerdeçalın içinde kurkumin (curcumin) adlı aktif bir madde bulunuyor. Adı yabancı gelse de bu madde, vücudumuzun en yakın dostlarından biri aslında. Çünkü kendisi iltihaplanmaların önüne geçmede oldukça etkili. Üstelik bu etkisinden faydalanmak için zerdeçal suyunu 1 yıl kullanmayı beklemeniz gerekmiyor. İçtiğiniz her gün bu fayda, kendiliğinden daha etkili bir şekilde kendini göstermeye başlıyor.

Beynin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak ilerleyen yaşlarda meydana gelebilecek hastalıkları önlüyor.<br /><br />Alzheimer gibi daha çok ilerleyen yaşlarda görülen ve beyinde oluşan bir problemden dolayı yaşanan hastalıkların önüne geçen zerdeçal suyu, bunu da yine içindeki kurkumin adlı maddeye borçlu. Elbette bu faydasından yararlanmak adına zerdeçal suyunu düzenli olarak tüketmek büyük önem taşıyor.<br /> 

banner4.jpg


Beynin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak ilerleyen yaşlarda meydana gelebilecek hastalıkları önlüyor.

Alzheimer gibi daha çok ilerleyen yaşlarda görülen ve beyinde oluşan bir problemden dolayı yaşanan hastalıkların önüne geçen zerdeçal suyu, bunu da yine içindeki kurkumin adlı maddeye borçlu. Elbette bu faydasından yararlanmak adına zerdeçal suyunu düzenli olarak tüketmek büyük önem taşıyor.

Zerdeçal, antiviral özellikler gösteriyor. Bu da çeşitli hastalıklara neden olan virüslerle savaşabildiği anlamına geliyor. Hal böyle olunca zerdeçal suyunu düzenli olarak tükettiğinizde vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmiş oluyorsunuz. Anlayacağınız, zerdeçal suyu tam da şu havalarda, hatta tüm kış boyunca elinizin altından eksik etmemeniz gerekenler arasında.

Günde bir su bardağı kadar içeceğiniz zerdeçal suyu, sindirim sisteminizin sağlıklı bir şekilde çalışmasına destek oluyor ve hazmı kolaylaştırarak midenizin rahatlamasına, dolayısıyla bağırsaklarınızın da düzenli bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Üstelik bu etkiyi görmek için 12 ay boyunca beklemeniz gerekmiyor, yaklaşık bir haftanın sonunda bu etki hissedilebilir bir şekilde kendini göstermeye başlıyor. Düzenli tüketimde de aynı şekilde kendini göstermeye devam ediyor.

En iddialı yanlarından birinin de zerdeçal suyunun kansere karşı vücudu koruması olarak görülüyor.

Zerdeçalın kanser türlerinin birçoğuna karşı, özellikle de akciğer, göğüs, prostat ve kolon kanserlerine karşı oldukça etkili olduğu biliniyor. Öyle ki konuyla ilgili daha önce de sizinle Amerikalı bir doktorun verdiği üçlü karışım tarifini paylaşmış, doktorun iddiasına göre bu karışımın kanseri önlediğinden söz etmiştik.

Zerdeçalın bunu nasıl yaptığına gelince yine karşımıza kurkumin adlı madde çıkıyor. Zerdeçalın alametifarikası diyebileceğimiz bu madde, antikanserojen ve antiaterojenik özellikler gösteriyor. Başka bir deyişle, kanserli hücrelerin oluşumunu engelliyor, bu da yetmiyormuş gibi oluşmuş olan kanserli hücrelerin yayılmasını ve büyümesini engelliyor.


KARACİĞERİ ZARARLI MADDELERDEN KORUYOR
Zerdeçal suyu toksinleri vücudumuzdan olabildiğince uzak tutmamız konusunda da yanımızda. Toksin olarak adlandırılan bu zararlı maddeleri özellikle karaciğerden uzak tutarak ciğerimizin daha sağlıklı kalması konusunda vücuda yardımcı oluyor. Aynı şekilde safra kesesinin de düzenli bir şekilde çalışmasına destek veriyor.

Zerdeçal, kurkumin başta olmak üzere içindeki birçok yararlı madde sayesinde kan damarlarında kendine yer etmiş olan plakların, pıhtıların önüne geçiyor. Temiz damarlar da temiz bir kalp anlamına geliyor. Anlayacağınız zerdeçal suyu, kalp ve damar hastalıklarından korunmak için de günlük beslenme rutininiz içine dahil etmeniz gereken bir içecek oluyor.


Yukarıda da sözünü ettiğimiz, zerdeçalın içindeki kurkumin adlı maddenin iltihaplar üzerindeki etkisi, eklem ağrılarının da azalmasını sağlayabiliyor. Eğer iltihaplanmaya bağlı olan eklem ağrılarınız söz konusuysa zerdeçal suyunu düzenli olarak tüketmeniz tavsiye ediliyor.

Önemli bir not: Siz zaten muhakkak yaparsınız ama biz yine de uyarmış olalım, zerdeçalın bilinen ciddi bir zararı olmasa da aşırı tüketim söz konusu olduğunda birtakım yan etkileri olabilir, mide bulantısı ya da kusma gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle zerdeçal suyu tüketiminde aşırıya kaçmamalı, günde bir su bardağından fazlasını içmemelisiniz.


Aynı şekilde zerdeçal suyu da dahil olmak üzere herhangi bir karışımı düzenli olarak kullanmaya başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Özellikle kronik bir rahatsızlığınız varsa, vücudunuz ciddi alerjik reaksiyonlar gösteriyorsa bu konuda özellikle hassas davranmayı elden bırakmamalısınız.

banner7.jpg

İlgili Haberler