11 İşçi Öldü,9 İşçiye Ulaşılamadı Kaymakam Ödül Aldı

11 İşçi Öldü,9 İşçiye Ulaşılamadı Kaymakam Ödül Aldı

Afşin Kaymakamı’na skandal ‘başarı ödülü’
 
11 İŞÇİ ÖLDÜ 9 UNUN CESEDİ BİLE YOK KAYMAKAM ÖDÜL ALDI
 
Maraş Afşin’deki Çöllolar sahasında 2011’in Şubat’ında meydana gelen maden kazasında ölen 9 işçinin cesetleri hala toprak altında ama kaymakam başarı belgesi aldı. Sendikaorg'un Taraf gazetesin'den yyorumladığı haber, "yok böyle skandal" dedirtecek cinsten. 11 can gitmiş, 9 can hala kayıp, sorumluların başında gelen kaymakam ödül alıyor.

GÖÇÜK DEĞİL HEYELAN KOMEDİSİ
 
Taraf gazetesinden Fırat Alkaç’ın haberine göre Çöllolar Kömür Sahası’nda 11 kişinin hayatını kaybettiği “göçük” olayının ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, skandal bir olaya imza attı. Vali Kocatepe, göçüğün meydana geldiği Afşin İlçesi Kaymakamı Faik Arıcan’a olay sırasında “göstermiş olduğu üstün gayret ve başarısından” dolayı başarı belgesi verdi. Belgede en dikkat çeken ayrıntı ise göçük olayından “heyelan” olarak bahsedilmesi oldu. Göçükle ilgili ise “Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçlamasıyla 23 kişi hakkında dava devam ediyor.

9 KİŞİYE HALA ULAŞILAMADI
 
6 Şubat ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde, Afşin-Elbistan B Termik Santrali’ne kömür sağlayan Çöllolar Kömür Sahası’nda meydana gelen iki ayrı göçük olayında 11 kişi toprak altında kaldı. Göçük altında kalan işçiler Yaşar Alkaya ile Ruşen Demir’in cesedi bulunurken jeoloji mühendisi Halil Tatlı, makine mühendisi Cuma Yıldırım, maden mühendisi Nail Yılmaz, makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, dozer operatörü Adnan Demir, drenaj işçisi Aydoğan Polat ile topograf Tuğran Gökhan’ın cesedine hâlâ ulaşılamadı.

ÖLENLERİN YAKINLARI; "ACIMIZ İKİYE KATLANDI"
 
Vali Kocatepe’nin başarı ödülü vermesi ve olay hakkında “heyelan” ifadesini kullanması göçükte hayatını kaybeden işçilerin yakınlarının tepkisini çekti. Cesedine ulaşılamayan dokuz işçiden biri olan Tuğran Gökhan’ın babası Şevki Gökhan, “Bu başarı belgesi acımızı ikiye katladı. Bu maden ocağı ihmaller nedeniyle yıkıldı. Bununla ilgili dava devam ediyor. Vali’nin olaya heyelan demesi bizi şaşırttı. Ayrıca ihmallerden dolayı yargılanması gereken bir kaymakama nasıl başarı belgesi verilir” dedi. Ailenin avukatı Halil İbrahim Göçer ise mahkemenin devam ettiğini belirterek “Mahkemede olay göçük olarak geçiyor. Şüpheliler ise ‘Bilinçli taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek’ suçundan yargılanıyor” açıklamasında bulundu.