100 kişiyle İzmir'den Diyarbakır’a gidecek

100 kişiyle İzmir'den Diyarbakır’a gidecek

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, 100 kişiyle 8 Mart’ta Diyarbakır’a gidecek.

100 kişiyle İzmir'den Diyarbakır’a gidecek

SİVİL toplu örgütü Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin (TkMM) İzmir ve Diyarbakır belediye başkanlarını 'barış' adına buluşturma çabası sürerken, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, 100 kişiyle 8 Mart’ta Diyarbakır’a gidecek. 

Elif DEMİRCİ / İZMİR
18.02.2013 14:06
 
 
 Sait, Dünya Kadınlar Günü’nde ağlayan anneleri dinleyecek.Milletvekilleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerini örgütlü olduğu illerde buluşturan TkMM, 'İzmir’in barış istemeyen kent imajını silmek' için 1 Mart’ta İzmir’de, 2 Mart’ta da Diyarbakır’da buluşma önerisini, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile BDP’li Diyarbakır Belediye Bakanı Osman Baydemir’e iletti. Başkanlar, öneriye destek verdi. Ancak Kocaoğlu 2 Mart’ta yeni fuar alanının temelini atacağını, ziyareti ilerleyen günlerde gerçekleştireceğini açıkladı.
 
AK PARTİLİ SAİT 100 KİŞİYLE GİDİYOR

TkMM’nin bu barış ziyareti önerisi tartışılırken, AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait 100 kişilik bir heyetle 8 Mart’ta Diyarbakır’a gideceğini açıkladı. Balkan göçmeni olan Sait, aynı zamanda Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin de başkanı. 20’si basın mensuplarından oluşan heyette Balkan göçmeni işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer alacak. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu tarafından ağırlanacak heyet, üç günlük ziyarette Mardin ve Van’a da gidecek.
 
BAYDEMİR İLE GÖRÜŞECEK

Rıfat Sait, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ile ticaret ve esnaf odalarının ziyaret edileceğini, amaçlarının halkın arasına karışıp evlere 'çat kapı' girmek olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Dünya Kadınlar Günü’nü, Diyarbakır’da kutlayacağız, bölgede ağlayan anaları dinleyeceğiz. Temamız 'hoşgörü ve dostluk' olacak. Halkların kardeşliğine dikkat çekeceğiz, önyargıları yıkacağız. Dicle Üniversitesi’ne Balkan halk oyunları ekibini götüreceğiz, zılgıtları dinleyeceğiz. Diyarbakır’da Balkan göçmenlerine ait bir köyü gezeceğiz. Bu ziyareti önce Başbakanımıza ilettim, destek verdi, hatta 'Benden de selam söyleyin' dedi.