100 Bin Memur İş Bırakıyor !

100 Bin Memur İş Bırakıyor !

Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası’nın 27 Şubat Çarşamba günü yapacağı ortak eylemde 100 bin memur iş bırakmaya hazırlanıyor.

HAFTAYA KARA ÇARŞAMBA GELİYOR

Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası’nın 27 Şubat Çarşamba günü yapacağı ortak eylemde 100 bin memur iş bırakmaya hazırlanıyor. 
Başbakanlık, Adalet, İçişleri ve Maliye Bakanlıkları ile SGK gibi kamu kurumlarında çalışan memurlar fazla mesailerinin kaldırılması ve iş güvencesinin kaldırılmak istenmesini protesto etmek amacıyla eylem yapacak.

HAYAT DURACAK
 
Bu ortak eylem nedeniyle emeklilik ve nüfus işlemleri, adliyelerde duruşmalar yapılamayacak, vergi toplanmayacak. Memurlar, protesto için Maliye Bakanlığı’na yürüyecekler. 

100 BİN MEMUR KATILACAK
 
Türk-Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, eyleme Büro-Memur-Sen’in de davet edildiğini ancak kendilerinden henüz yanıt alınmadığını söyledi. Kendilerinin yaklaşık 45 bin, Büro Emekçileri Sendikası’nın da 35 bin üyesi olduğunu belirten Yokuş,resmi sitelerinden bir açıklama yayınladı.


NEDEN İŞ BIRAKIYORUZ?
 
19 Şubat 2013

Sendikalar, çalışanların hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için mücadele ederler.
 
Çalışanların sorunlarını tespit etmek, sorunların çözümü için tekliflerde bulunmak, bu teklifleri takip etmek ve sonuç alınamadığı zaman her türlü tepkiyi göstermek sendikacılığın gereğidir. Çalışanların hakları birer birer ellerinden alınırken, sesinizi çıkartmıyor, tepkinizi ortaya koymuyorsanız sendika olup olmadığınız tartışılır.
 
Türk Büro-Sen olarak son birkaç ay içerisinde, çalışanların kazanılmış haklarının ellerinden alınması ve gelinen son durumda hükümetin iş güvencemize göz dikmesiyle ilgili olarak, bir çok eylem ve etkinlikte bulunduk. Broşürlerle, el ilanlarıyla, afişlerle, basın açıklamalarıyla, TV Programlarıyla memurla üzerinde oynanmak istenen oyunları kamuoyu ile paylaştık.
 
Özellikle 666 Sayılı KHK’dan sonra;
 
TBMM’de başta Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bütçelerinin görüşülmesi olmak üzere;  2013 Yılı Bütçesi üzerinde Genel Görüşmeler esnasında Meclis önünde eylemler yaptık. Hizmet kolumuza bağlı 43 Kamu Kurum ve Kuruluşunda fazla mesai, yol ücreti, ikramiyeler gibi hak gasplarına karşı sessiz kalmadık, bir çok eylem ve etkinlikte bulunduk.
 
Evet! Tüm bu eylem ve etkinliklerin sonuç vermemesi neticesinde, üretimden gelen gücümüzü kullanmak için, 27 Şubat 2013 Çarşamba günü 1 günlük İş Bırakma kararı aldık. Bu karar Türk Büro-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası’nın ortak kararıdır. İş bırakma eylemini birlikte gerçekleştireceğiz.
 
Bütün büro hizmet kolu çalışanlarını iş bırakmaya ve diğer kamu çalışanlarını da bu eyleme  destek olmaya davet ediyoruz.