100 BİN KİŞİLİK İNTERNET ARAŞTIRMASINDA İNANILMAZ AYRINTILAR

100 BİN KİŞİLİK İNTERNET ARAŞTIRMASINDA İNANILMAZ AYRINTILAR

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı araştırmaya göre erkekler, kadınlara göre internete çok daha bağımlı.

Gazi Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı, ülkemizdeki 100 bin kişi üzerinde bir araştırma yaptı. Bu kişilerden %88’i bilgisayar kullanabiliyor ve bu kişilerin %8.4’ü bağımlı durumda.

ERKEKLER KADINLARA GÖRE DAHA ÇOK BAĞIMLI

Buna göre bağımlılık oranı kadınlarda %42 iken erkeklerde %58. İnternet bağımlılığı, kişilerin bulunduğu coğrafik bölgelere göre de değişkenlik gösteriyor. Kentlerde yaşayan kişilerin bağımlılık oranı, kırsal kesimlere göre çok daha fazla. Gelir düzeyi de bağımlığın oranını etkileyen faktörlerden bir tanesi. Buna göre gelir düzeyi ne kadar artarsa bağımlılık da doğru orantılı olacak şekilde artış gösteriyor.

İNTERNET KULLANIMI 3 KAT ARTACAK!

Bakanlığın yayımladığı raporda, 2023 yılına kadar %8.4 olan internet bağımlılık oranı %24.6 düzeyine çıkacak ve her 4 kişiden 1’i internet bağımlısı olacak.

 

ARAŞTIRMALARIN SONUCU İNTERNET KULLANIMI KİMLERDE DAHA FAZLA?

Gazi Üniversitesi’nin araştırması, 1390 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapıldı. Buna göre internet bağımlılığı 16-24 yaş grubunda, bekar erkeklerde, ortaokul ve lise mezunlarında, işsizlerde ve gelir düzeyi bin TL’nin altında ve 5 bin TL’nin üzerinde olanlarda daha fazla.

 

01-007.jpg

 

Katılımcıların %47.8’i interneti düzenli olarak kullanırken %26.5’i interneti hiç kullanmıyor. %48.8’lik bir oran haftada 0-9 saat arası internet kullanıyorken %30.3’ü 20 saatin üzerinde kullanıyor.

Araştırmaya katılan kişilerin internete girme amaçları ise değişkenlik gösteriyor. %34.4’lük oran içerisinde bulunanlar sosyal medyada daha fazla zaman geçirirken %25.2’si haberleri takip etmek, %13’ü ise oyun amacıyla internette zaman geçiriyor.

KENDİLERİNE "BEN İNTERNET BAĞIMLISIYIM" DEDİLER!

Son olarak katılımcıların %20.9’u kendisini internet bağımlısı olarak görüyor, geriye kalan kısım ise buna katılmıyor. 

Kaynak: Webtekno

Kaynak:Haber Kaynağı