10 YIL SONRA, CİNAYETİ İŞLEDİĞİ GÜN YAKALANDI

10 YIL SONRA, CİNAYETİ İŞLEDİĞİ GÜN YAKALANDI

İSTANBUL'da öldürülüp cesedi Bursa'nın Orhangazi İlçesi’nde yola atılan, Rusya'da bir dönem emniyet müdürlüğü yaptıktan sonra emekliye ayrılıp ticaretle uğraşan Mehrali Abbasov'un (58) cinayet şüphelisi, aradan 10 yıl geçtikten sonra...

İSTANBUL'da öldürülüp cesedi Bursa'nın Orhangazi İlçesi’nde yola atılan, Rusya'da bir dönem emniyet müdürlüğü yaptıktan sonra emekliye ayrılıp ticaretle uğraşan Mehrali Abbasov'un (58) cinayet şüphelisi, aradan 10 yıl geçtikten sonra cinayetin işlendiği 12 Şubat günü yakalandı. Abbasov'u Rusya'da görev yaparken ağabeyini dövdüğü için öldürdüğünü söyleyen Rafel Miraliyev (40) çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Orhangazi İlçesi’nde, 2006 yılının Şubat ayında Yalova yolu üzerine tabanca ile göğsüne ateş edilerek öldürülmüş erkek cesedi bulundu. Yapılan araştırmada cesedin Rusya'da bir dönem Emniyet Müdürü olarak görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan ve Türkiye'ye tomruk ve kömür satan Mehrali Abbasov'a ait olduğu belirlendi. Yapılan araştırma sonrası Abbasov'un kim tarafından neden öldürüldüğü belirlenemedi. Davayla ilgili dosya bir süre önce jandarmadan alınıp polise verildi.

AYNI İŞİ YAPAN AZERİ ÖLDÜRMÜŞ

Soruşturmayı sürdüren polis Abbasov'un yaptığı telefon görüşmeleri ve yakınlarının ifadesinden sonra Bursa'da yaşayan ve Azerbaycan uyruklu olup, ülkesinden getirdiği tomruk ve keresteyi İstanbul ve Bursa'da satan Rafel Miraliyev'i geçen 12 Şubat günü Bursa'da Merkez Yıldırım İlçesi Millet Mahallesi'nde gözaltına alındı. Sorgulamasında suçunu itiraf eden Miraliyev, yaptığı savunmasında şöyle dedi:

"Rusya'da yaşarken 2000 yılında Emniyet Müdürü olarak görev yapan Mehrali Abbasov çok sevdiğim ağabeyim Rasul Miraliyev'i gözlerimin önünde dövdü. O zaman gençtim. Çok sevdiğim ağabeyimin dayak yemesi çok zoruma gitti. Unutamadım. Daha sonra bu kişinin emekli olup Türkiye ile ticaret yaptığını öğrendim. İstanbul'da yaşıyordu. Kendisine ulaştım. Birlikte iş yapmak için onun yanına gittim. Amacım sadece konuşmaktı. Ağabeyimi dövdüğü olayın kendisine anlatınca bana sert çıktı. Üzerime yürüdü. Korkunca yanımdaki silahla ona bir el ateş ettim. Ölmüştü. Sonra cesedini alıp Bursa'ya getirirken, Süpürgelik yakınlarında yola attım. Aradan tam on yıl geçti. Cinayeti işlediğim 12 Şubat günü yakalandım."

Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamasından sonra geçtiğimiz cumartesi günü Orhangazi ilçesinde 'Adam öldürmek' suçundan adliyeye çıkartılan Rafel Miraliyev tutuklandı.

10 YIL SONRA, CİNAYETİ İŞLEDİĞİ GÜN YAKALANDI

Kaynak:Haber Kaynağı