10. Yıl Marşı'nın yaptığına bakın

10. Yıl Marşı'nın yaptığına bakın

Gaziantep'i ziyaret eden akil insanların toplantısında AKP Gaziantep eski İl Başkan Yardımcısı "10.Yıl Marşı da ayrımcılık göstergesidir. Okullarda çalınmamalı ve özden geçirilmelidir," demesi üzerine oda başkanlarının çoğu toplantıyı terk etti.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Grubu Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, Başkan Yardımcısı Kezban Hatemi, Ahmet Faruk Ünsal, Etyen Mahçupyan, ve Fazıl Hüsnü Erdem’den oluşan Akil İnsanlar Heyetinin Gaziantep’te sanayici-işadamı ve oda yöneticileri ile yaptıkları toplantıya 10. Yıl Marşı Damgasını vurdu. AKP Gaziantep Eski İl Başkan Yardımcısı’nın “ 10.Yıl Marşı da ayırımcılık göstergesidir. Gözden geçirilmelidir” demesi üzerine çok sayıda oda başkanı toplantıyı terk etti.

Gaziantep Anatolian Otelde, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener ve diğer oda temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan AKP Gaziantep eski İl Başkan Yardımcısı ve işadamı Mehmet Emin Hafif ,"10. Yıl Marşı da ayırımcılığın bir göstergesidir. Okullarda çalınmamalı ve yeniden gözden geçirilmelidir,” demesi üzerine çok sayıda oda başkanı toplantıyı terk etti.

Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı Ali Yener ,” Akil insanlara Gaziantep’in bir portresini çizdik. 10. Yıl Marşı gündeme gelince toplantıdan ayrılanlar oldu,” dedi.

"BUNLAR İPE UN SERİYORLAR"

Basın mensuplarının alınmadığı toplantıda “10. Yıl Marşı” krızine ilk tepkiyi Gaziantep Şekerciler Odası Başkanı Settar Kıratlı göstererek otelden ayrıldı. Kıratlıdan sonra Gaziantep Fotoğrafçılar Oda Başkanı Mehmet Ebcem'de toplantıyı terk etti. Settar Kıratlı ," Bunlar akil adam filan değil. Ağzını açan Antep diyor. Biz Gzilik ünvanı almış bitr kentiz. Toplantı salonunda ne bir Atatürk fotoğrafı ne de Türk Bayrağı vardı. Gavur olsan amblemin olur. Bu sıcak havada biz kendilerini ciddiye alarak takım elbiseler giyerek gittik. Kendileri tek, tek geldiler. Yaka -paça açık vaziyette. Böyle ciddiyetsizlik olur mu? Bizi ciddşiye almayanı bizlerde ciddiye almayıp toplantıyı terk ettik. Bunlar ipe un sermekten başka bir şey yapmıyorlar" dedi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu’da “ seyahat” gerekçesiyle toplantı bitmeden salondan ayrılanlar arasındaydı.

Toplantı sonrası kısa bir açıklama yapan heyet Başkanı Yılmaz Ensaroğlu toplantının faydalı geçtiğini, işadamlarının doğu ve güneydoğuya yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.