10 ŞEHİTTEN SONRA  AKP OYLARI NE OLDU?

10 ŞEHİTTEN SONRA AKP OYLARI NE OLDU?

Haziran seçimlerinin ardından sosyal medyada ve bir kısım muhalif basında yer alan haberlerde ülkenin kan gölüne döneceği ve AKP'nin seçime gideceği iddiaları çok konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin ardından ülkede kaos çıkartmasının altında oy hesabının yattığı bilimsel olarak da kanıtlandı iddiası Gazetecileronline adlı sitede yer alan haberde söyle anlatılıyor. Türkiye'de ne zaman terör saldırısı yaşandıysa o zaman AKP'nin oylarının arttığı belirlendi. Bir internet sitesinin yazarı olan Tarık Yılmaz'ın haberine dayandırılan haber aynen şöyle devam ediyor

ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Çarpıcı araştırmayı www.manset.at haber sitesini yöneten gazeteci Tarık Yılmaz gündeme taşıdı. Yılmaz'ın S Bilişim Danışmanlık tarafından yapılan "Siyasi Şiddet Endeksi" araştırmasına dayanarak verdiği habere göre; büyük terör olaylarının hemen ertesinde AKP'ye olan seçmen desteğinde artış yaşandı. 2007-2008'de Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yapılan Güneş Harekatı operasyonundan beri, Reyhanlı saldırısı ve Kobani protestoları dışında AKP'ye olan destek arttı.

ÇOK KONUŞULACAK GRAFİK

akp_siddet_destek_grafik.jpg

Güvenlik güçlerinin PKK’lıları yakalayıp hapse attığı, silahlı tehdidi Türkiye sınırları dışında bertaraf ettiği ya da ölüm olayları yaşanmadığı dönemlerde şiddet endeksi yukarı gitti; yani AKP'nin desteği azaldı. Patlamalar, baskınlar oldukça endeks düştü, dolayısıyla AKP'ye destek arttı. Suruç Katliamı ile birlikte endeks yeniden eksi değerlere döndü.

AKP KORKUNUN SİYASİ ÇOCUĞU"

MİT heyeti ve PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan arasındaki, hükümetin "Çözüm süreci" dediği eylemsizlik sürecindeki eylemsizlik endeksi yukarı taşıdı. Öyle ki; Gezi Parkı olayları bile endeksin yükselişini durdurmadı. Ancak Reyhanlı patlaması işin şeklini değiştirdi. Peşi sıra Kobani soruna tuz biber ekti. İlginçtir AKP’nin desteği bu dönemde artmadı, tersine küçük de olsa aşağıya düştü.

S Bilişim'den siyasi analist Serdar Sement, endeksteki değişimlere ilişkin olarak, “Siyasi şiddet, son 10 yıldır AKP’nin iyi yönettiği, kendisine destek üretmek için yapılandırdığı bir işleyişteydi. Bunu matematik olarak ortaya koyabiliyoruz. Şiddet her yükseldiğinde ve iktidar kendi lehine modere ediyor” dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı sırasında, 2007'den itibaren kurmaya başladığı baskı ve korku imparatorluğu dönemindeki gelişmelere göndermede bulunan Sement, “AKP’yi geliştiren ana saik korkuydu. AKP; korkunun siyasi çocuğu… Her zaman korkuyla yönetti. Seçmenin iradesinde fazlasıyla korku koşulluluğu var” saptamasını yaptı.

Çarpıcı araştırmayla ilgili haberin ayrıntısına buradan ulaşabilirsiniz

Kaynak:Haber Kaynağı