10 KÖPEĞİ KATLETTİLER!

10 KÖPEĞİ KATLETTİLER!

Kocaeli Darıca'da 10 köpek zehirlenip öldürülmüş şekilde bulundu.

Kocaeli’nin Darıca İlçesi’ndeki Bayramoğlu Ada’da, başıboş köpekler kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zehirlendi.
Zehirli yiyeceklerden yiyen 10 köpek ölürken, bazılarının da tedaviye alındığı belirtildi.
Darıca Bayramoğlu Mahallesi’nde genellikle yazlıkçıların kaldığı Bayramoğlu Ada’da bugün birçok köpek zehirlenerek öldürüldü. Yemeklerinin içine zehir konularak öldürüldüğü sanılan köpekler çöp konteynerlerine ölü olarak bulundu. Çevredeki hayvansever duruma tepki gösterdi.
Bölge sakinlerinden Elif Arzu Eren, Gökçe Öner ve Yıldız Göküzüm bunu yapanın veya yapanların insanlıktan nasip almadıklarını dile getirerek, “Yazlıkçıların gelmesine çok az bir zaman kala böyle bir katliamın yapılması manidardır. Sırf yazlıkçılar rahatsız olmasın diye yapıldığını sandığımız bu cinayete kayıtsız kalmayacağız” dedi.
Köpeklerin öldürülmesiyle birlikte haberi alır almaz olay yerine gelen HAYTAP (Hayvan Hakları Federasyonu) Kocaeli Temsilcisi Selma Platin Pek, yaşananların insanlık dışı olduğunu söyledi. Konuyla ilgili olarak Çevre Orman Müdürlüğü’ne, belediye yetkililerine ve Emniyet Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduklarını ifade eden Pek, bunu yapanları er ya da geç bulacaklarını söyledi.
Zehirlenen köpeklerden tedavileri sürenlerin daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim edileceği belirtildi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı