10 Kilometrelik Araç Kuyruğu

10 Kilometrelik Araç Kuyruğu

 
ARAÇ KUYRUĞU 10 KİLOMETREYİ GEÇTİ

- YALOVA’da bulunan Topçular-Eskihisar Feribot İskelesinde bayram tatili dönüşü uzun araç kuyrukları oluştu. İskele’nin 850 araçlık istif alanı dolarken yaklaşık 10 kilometrelik kadar araç kuyruğu oluştu. İDO, bayram yoğunluğu nedeniyle 14 olan feribot sayısını 17’ye çıkardı.

KABUS BAŞLADI
 
KURBAN Bayramı tatilini başta Ege ve Akdeniz bölgeleri olmak üzere Anadolu'nun çeşitli kentlerinde geçirmek amacıyla İstanbul dışına çıkanlar, bugünden itibaren geri dönmeye başladı. Yarın ve Pazar günü daha yoğun olabileceğini dünüşerek yola çıkanlar öğlenden sonra yollara akın ederken, özellikle saat 15.00'den sonra feribot iskeleleri ile TEM otoyolunda hereketlilik arttı.
 
Geçen hafta cuma akşamından itibaren İstanbul dışına çıkanlar, bir hafta sonra yine topluca dönüşe geçti. TEM ve D-100 Karayolu'nun İzmit-İstanbul arasında tarfik saat 15.00'den sonra hareketlenirken, bayram arefesinde Yalova Topçular Feribot iskelesine araç taşımacılığı yapılan İDO'nun Gebze Eskihisar iskelesindeki yoğunluk bu kez ters istikamette Topçular'da yaşanmaya başlandı. 
 
Saat 15.00'e kadar oldukça sakin görünen Yalova Topçular Feribot iskelesine yoğun bir araç akını başladı. İDO'nun bu hatta karşılıklı sefer yapan 17 feribotu, Gebze Eskihisar istikametinden gelen fazla araç olmadığından bekleme yapmadan Topçular'a dönüyor. 
 
TEM, ADAPAZARI'NDAN İTİBAREN YOĞUN
 
TEM Otoyolu'nda da özellikle Adapazarı'ndan itibaren İzmit istikametine doğuru yoğunluk artmaya başladı. Akdeniz bölgesinden Eskişehir yolunu kullanarak gelen araçlar Adapazarı turnikelerinde TEM'e katılıyor. Bu noktada Ankara yönünden gelen araç trafiği ile birleşmesi sonucu TEM'in Adapazarı-İzmit arası yoğunlaşmaya başladı. Bu araç trafiğine, İzmir-Bursa-Yalova yönünde E-130 karayolu üzerinden gelen araçlar da, Kandıra turnikelerinin bulunduğu noktada katıldığı için, saat 15.00'den itibaren burada sıkışıklık başladı.
 
İZMİT BEKİRPAŞA RAMPASI'NDA SIKIŞIKLIK VAR
 
TEM'in bu noktasında başlayan Bekirdere Rampası'nda, buraya kadar 3 şerit olan yol 2 şeride düştüğünden, araçlar rampayı çok ağır çıkıyor. Bu sıkışıklık viyadük ve tüneller de geçildikten sonra İzmit batı turnikeleri civarında biraz rahatlıyor. Ancak havanın yağışlı ve yerlerin kaygan olması nedeniyle sürücülerin bu geçiş güzergahında çok dikkatli olmaları gerekiyor. En küçük maddi hasarlı kaza bile trafiğin durmasına, 10-15 kilometrelik kuyruk oluşmasına neden olabiliyor. 
 
Bayram tatili dönüş trafiği nedeniyle TEM otoyolunun İzmit-İstanbul arasında her 5 kilometrede bir trafik ekibi de hazır bekletiliyor. Bu önlem yarın ve pazar günü de sürecek. Olası kaza veya araç arızaları durumunda bu ekipler anında müdehale edecek. 
 
TEM OTOYOLU'NDAKİ KUYRUK ADAPAZARI-ARİFİYE TURNİKELERİNE KADAR UZANDI 
 
9 günlük kurban bayramı tatilinin bitmesine 3 gün kala geri dönüş yoluna dökülen binlerce tatilci TEM otoban yolu'nda uzun kuyruklar oluşturuyor. TEM otoban yoldaki kuyruklar Adapazarı Arifiye Turnikelerine kadar uzandı. 
 
Dün geceden itibaren yoğun bir trafiğin yaşandığı TEM Adapazarı mevkiinde İstanbul istikametine doğru büyük bir araç yoğunlugu yaşanıyor. İstanbul ile Adapazarı arasının 140 kilometre olduğu dikkate alınırsa trafik yoğunluğunun nasıl olduğu ortaya çıkarken zaman zaman trafiğin durma noktasına geldiği TEm Adapazarı mevkiinde trafik ekipleri trafiğin durmaması için yoğun bir şekilde çalışıyorlar.
 
Trafik yoğunluğu özellikle Adapazarı Arifiye ve Sapanca'dan İzmit istikametine youn olduğu görülüyor.
 
BAYRAM DÖNÜŞÜ TRAFİK ÇİLESİ BAŞLADI 
 
ÇANAKKALE, Kurban Bayramı’nın son gününde dönüşe geçen tatilcilerin güzergahı oldu. Tatilcilerin araçları kent içinde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı.
 
Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin bitmesine az bir süre kala, hafta sonunun daha da kalabalık olacağını düşünen bazı tatilciler dönüşe başladı. Kurban Bayramı’nın 4’üncü gününde deniz yolunu kullanarak İstanbul yönüne gitmek isteyen tatilciler, Çanakkale iskelesinde ve şehir içinde yoğunluk yaşattı. Lapseki İlçesi’nde de tatilcilerin araçları zaman zaman 3 kilometreyi bulan uzun kuyruklar oluşturdu. Öğle saatlerinden itibaren dönüşe geçen tatilcilerin araçlarının oluşturduğu kuyrukları eritmek için boğaz hatlarındaki feribot ve arabavapur seferleri saatsiz olarak yapılmaya başlandı.
 
Boğaz hattında ulaşımı sağlayan GESTAŞ A.Ş. yetkilileri, Çanakkale-Eceabat hattında 2 feribot, Çanakkale-Kilitbahir arasında 3 mini feribot, Gelibolu-Lapseki arasında da 4 feribotun saatsiz olarak seferlerini yaptığını bildirdi. Tatilcilerin dönüşlerinin hafta sonu daha yoğun olması bekleniyor.