'1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız'

'1 Mayıs'ta Taksim'de olacağız'

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, İçişleri Bakanı Muammer Güler’in 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydan’ın uygun olmadığı, başka yer önerecekleri açıklamasına tepki gösterdi.

DİSK Başkanı Beko “Taksim alanının fiziki koşulları bir handikap ama 1 Mayıs’ı kutlamaya engel deği. Biz Taksim’de olacağız. Bu yasakçı bir İçişleri Bakanıö dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Dışişleri Bakan’ın 1 Mayıs’la ilgili açıklamasıyla ilgili DHA’ya İzmir’de yaptığı değerlendirmede “1 Mayıs Birlik, Dayanışma ve Mücadele günüyle ilgili olarak DİSK Yönetim Kurulu olarak iki gün önce açıklama yaptık. Kardeş sendikalarla ve emek örgütleriyle birlikte Taksim alanında kutlama kararı aldık. Ben de İstanbul’da gittim gördüm. Evet Taksim alanının fiziki koşulları bir handikap ama 1 Mayıs’ı kutlamak için engel değil. 1 Mayıs 1977’de katledilen 367 arkadaşımızın anısına bu arkadaşlarımızı katleden katillerin bulunması ve adalete teslim edilmesi için biz mutlaka orada olacağızö dedi. 

İçişleri Bakanı’nın geçmişte de Taksim konusunda “Yasakö dediğini belirten Beko “Bu yasakçı bir İçişleri Bakanı. Bu konuyla ilgili gerginlik olmasını istemiyoruz. Ama kesin kararlıyız. Taksim’de olacağız. Tüm federasyonlar 22 Nisan Pazartesi günü İstanbul’da bir araya geleceğiz. İstanbul Valisi’yle de görüşerek Taksim’de nasıl bir kutlama yapacağımıza birlikte karar vereceğiz dedi.