1 MAYIS'TA ÖRNEK KUTLAMA YAPACAĞIZ

1 MAYIS'TA ÖRNEK KUTLAMA YAPACAĞIZ

Hak İş Genel Başkanı Arslan: 1 Mayıs'ta Örnek Kutlama Yapacağız

Kayseri'de Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı sendikaların başkanları ve sivil toplum örgütü yetkilileriyle toplantı düzenleyen Genel Başkan Mahmut Arslan, 1 Mayıs'ı bu yıl Kayseri'de kutlayacaklarını belirterek, "Türkiye ve bütün dünyaya örnek olacak, coşkulu, heyecanlı ve barış türkülerinin söylendiği 1 Mayıs'ı inşallah armağan edeceğiz" dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü öncesi bazı temaslarda bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs'ı, 2012 yılında Ankara'da Memur-Sen ile 2013 yılında da Karabük'te kutladıklarını, bu yıl da Kayseri'de olacaklarını söyledi. Arslan, "Neden Kayseri'de kutlama kararı aldığımızı soruyorlar. 2-3 tane il finaldeydi. Bizim birinci tercihimiz Kayseri'de özel sektör ve kamuda Hak-İş'in üye potansiyeli var. Sadece merkezinde değil, ilçelerde de önemli bir üye potansiyelimiz var. Kayseri gerçekten Anadolu'nun yükselen yıldızlarından olan bir kenttir. Sanayileşmesinin ciddi bir anlamda belli bir aşamaya getirmiş, pek çok organize sanayi bölgesinde dünyaya mal satacak üretim yapan, marka değeri olan ve endüstri ilişkileri sisteminin modern anlamında farklı bir şehrimiz. Anadolu'nun orta yerinde diğer illerden katılacak arkadaşlarımızın da kolay ulaşabileceği bir şehrimiz. Aynı zamanda şehircilik olarak da bir modern kent olma konusunda önemli bir aşamaya geçmiş bir şehrimizdir" diye konuştu.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan, coşku ve heyecan ile Kayserililerin de vereceği büyük bir manevi destek ile Türkiye ve dünyaya örnek bir kutlama yapacaklarını söyleyerek sözlerine şunları kaydetti:

"Bizim 1 Mayıs'larımızda kavga, çatışma ve birtakım kavga girişimleri olmaz. 1 Mayıs'ımız coşkulu, heyecanlı, davullarla, zurnalarla, halaylarla, türkülerle kutlanır. Aynı zamanda 1 Mayıs'ı sorunlarımızı yüksek sesle bütün Türkiye'ye, hükümete ilettiğimiz bir platform olarak görüyoruz. Türkiye'nin birtakım yerlerinde kaos görüntüleri varken Kayseri'den bütün Türkiye'ye, bütün dünyaya coşkulu, heyecanlı ve barış türkülerinin söylendiği 1 Mayıs'ı inşallah armağan edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı