1 MAYISÇILAR İÇİN BİR ACAYİP İDDİANAME

1 MAYISÇILAR İÇİN BİR ACAYİP İDDİANAME

Öyle deliller var ki küçük dilinizi yutarsınız.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gözaltına alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılan 21 kişi hakkında 2 buçuk yıldan 16 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Eylemcilerden ele geçirilen duvar kalemi, makas, tentürdiyot, baret, şeffaf eldiven, oksijenli su, gaz maskesi, oksijenli bez, sapan, düdük, bilye, kırmızı boya, yüz maskesi, ekmek bıçağı, maket bıçağı suç delili olarak sıralandı.

Bu yıl düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Taksim'de kutlamak için Beşiktaş'ta toplanarak eylem yapan 21 kişi hakkında 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen “Kamu görevlisine direnme" suçlarından dava açıldı.

Terör ve Örgütlü Suçlar bürosunda görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan iddianamede, İstanbul Valiliği'nce izin verilmediği halde 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen 21 kişinin Beşiktaş'ta toplanarak kanunsuz gösteri yaptıkları belirtildi. Bu kişilerin yaptıkları eylem sırasında, polisle çatıştıkları, araçlara ve işyerlerine zarar verdikleri iddia edildi.

SUÇ DELİLERİ DE SIRALANDI

Uyarılara rağmen dağılmayan bu 21 şüphelinin güvenlik güçlerince gözaltına alındığı belirtilen iddianamede, göstericilerin polise direndiği, taşla, sapanla, bilyeyle güvenlik güçlerine saldırdığı iddia edildi. Gözaltına alınan göstericilerin üzerinde ele geçirildiği öne sürülen duvar kalemi, makas, tentürdiyot, baret, şeffaf eldiven, oksijenli su, deniz gözlüğü, kırmızı boya, gaz maskesi, oksijenli bez, sapan, düdük, bilye, yüz maskesi, ekmek bıçağı, maket bıçağı, suç delili olarak dava dosyasına konuldu.

Savcı Kökçe tarafından hazırlanarak İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunulan iddianamede, 21 şüphelinin 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve TCK 265/1-3-4 maddeleri gereğince 2 buçuk yıldan 16 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi.

YARALI POLİS MEMURUNUN DOSYASI AYRILDI

Bu göstericilerin eylem yaptığı Beşiktaş bölgesinde bir polis memurunun yaralandığı hatırlatılan iddianamede, polis memurunun yaralanması ile ilgili faillerin bulunmaması nedeniyle dosyasının ayrıldığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı