1 MAYIS KUTLAMASINDA İSTİKLAL MARŞI KRİZİ

1 MAYIS KUTLAMASINDA İSTİKLAL MARŞI KRİZİ

Saygı duruşu ardından, İstiklal Marşı okunması, kutlayanları ikiye böldü.

Amasya'da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde saygı duruşu ardından CHP ve Eğitim İş- Sen üyelerinin İstiklal Marşı'nı okumalarına diğer sendika ve gruplar tepki gösterdi. CHP ve Eğitim- Sen üyeleri 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atarak alanı terk etti.

Amasya'da CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Eğitim- Sen, Eğitim İş-Sen, Sürekli Devrim Hareketi (SDH), EMEP, KESK, HDP, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Türkiye Gençlik Birliği'nin (TGP) katılımları ile yapılan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı geçen yıllara oranla katılımın az olmasıyla dikkat çekti. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kutlamalada Amasya Kunçköprü Mevkii'nden başlayan yürüyüş sırasında, grup Ak Parti İl Başkanlığı önünden geçerken 'Yuh' sesleri yükseldi. Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüş sonunda toplanan grup 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Ardından CHP ve Eğitim İş- Sen üyeleri İstiklal Marşı'nı söyledi. Diğer gruplar ise, bu duruma tepki gösterdi. Katılımcılar adına bir konuşma yapan SES Amasya İl Temsilcisi Satılmış Ayan, CHP ve Eğitim İş- Sen'i eleştirerek, "1 Mayıs; uluslararası bir bayram. Burada İstiklal Marşı'nın okunması sadece gösteridir. Burada İstiklal Marşı kullanılmaz. Siz burada bizlere ulusalcılık dersi veremezsiniz" dedi.

CHP ve Eğitim İş- Sen üyeleri, bunun üzerine 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı atarak alanı terk etti. Diğer gruplar ise davul- zurna eşliğinde halaylar çekerek 1 Mayıs'ı kutlamayı sürdürdü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı