1 ADET KAĞIT ÇALAN AVUKAT İSYAN ETTİ

1 ADET KAĞIT ÇALAN AVUKAT İSYAN ETTİ

A4 kağıt çalmakla suçlandı, bakın ne oldu?

 

‘Bir adet A4 kağıt çalmak’la suçlanan avukat: Bu absürd soruşturma için 60′dan fazla A4 harcandı!

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi Baro Temsilcisi Avukat Emin Baran hakkında, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bir başkomiser için tutanak tutarken bir sayfa A4 kağıdı kullandığı gerekçesiyle hırsızlık yapmaktan soruşturma açıldı.

16 Şubat 2014 tarihinde Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde polislerle sorun yaşayan bir arkadaşının çağrısı üzerine emniyete giden Emin Baran, burada kendilerine ve arkadaşına hakaret ve tehditlerde bulunan Başkomiser Cengizhan Yıldız hakkında tutanak tutmak istedi. Emniyetteki bir sayfa A4 kağıdına polis hakkında tutanak yazan Avukat Emin Baran, daha sonrasında fıkralara konu olacak bir suçlamayla karşı karşıya kaldı.

Suçu: Resmi kurumdan hırsızlık yapmak

Kullandığı A4 kağıdı için İlçe Emniyet Müdürlüğü’nce hakkında fezleke hazırlanan Avukat Baran’a ‘kamu malına zarar verme, resmi kurumdan hırsızlık yapmak‘ suçlamalarında bulunuldu. Hazırlanan evrakların savcılıkta olduğunu söyleyen Baran, “Savcılık şu anda konuyla ilgili bilgi topluyor. Bana yazılı bir savunmada bulunup bulunmayacağımı sordular. Biz de kaymakamlıktan emniyetteki kamera kayıtlarının talebinde bulunduk. Soruşturma kararını Adalet Bakanlığı verecek” dedi. Başkomiser Cengizhan Zengin hakkında ise hakaret ve basit tehdit iddiasıyla dava açılırken, ilk duruşmanın eylül ayında Suruç Sulh Ceza Mahkemesi’nde görüleceğini belirtti.

Emniyetin zararı: 0,25 lira

Öte yandan emniyet, fezlekesinde kamu zararını tespit etmek için iki polis memurunu bir kırtasiyeye göndererek ve A4 kağıdından dolayı zararın 0,25 lira olduğunu ‘tespit etti‘. Avukat Baran ise bu absürd olayda soruşturma için şimdiye kadar neredeyse 60 sayfanın harcandığını söyleyerek, “Şu anda bir A4 kağıdı için 60′dan fazla kağıt harcandı. Gerçekten gülsek mi, ağlasak mı bilemiyorum. Ayrıca diyelim ki hırsızlık yaptım, bunu o kadar polisin içinde yapmışım. Oradaki bulunan bütün polislerin de görevlerini ihmalden yargılanması gerekir. Hepsinin içinde çalmışım demek ki…” diye konuştu.

Meslekten men edilebilir

Savcılığın dosyayı hazırlamasının ardından Adalet Bakanlığı’nın vereceği kararla Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanma ihtimali bulunan Avukat Emin Baran, “Kamu malına zarar verme ve resmi kurumdan hırsızlık yapmak’ bilinçli olarak seçilmiş maddeler. Bunlar yüz kızartıcı suçlar içerisinde yer aldığı için, bu suçtan ceza alırsam, meslekten men edilebilir hatta hapis bile yatabilirim” ifadelerini kullandı.

İlçedeki avukatlar toplu olarak istifa etti

Bu olay üzerinde Suruç Barosu’nun yönetim kurulu kararıyla ilçe avukatları isimlerini zorunlu müdafilli listesinden çıkararak soruşturmalara gitmeme kararı aldı. Avukat Müslüm Baran da emniyetin bu yaklaşımı karşısında karakolda hukuki güvenliklerinin olmadığı gerekçesiyle toplu olarak CMK listesinden istifa ettiklerini duyurdu.

tutanak.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı